Meerval

Was de filets onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi de filets licht met zout en peper. Beboter een ovenvaste schaal met 10 gram boter en beleg deze achtereenvolgens met in ringen gesneden ui, peterselie, plakjes schoongeboende citroen, meervalfilet, klontjes resterende boter, plakjes citroen, ringen ui, gehakte peterselie en tot slot blokjes paprika. Bestrooi de schotel met versgemalen peper en zet deze, afgedekt met aluminiumfolie in de voorverwarmde over (225C). Laat de meerval in 25 minuten gaar worden.


 
Meerval uit de oven
• Ovengerecht voor 2 personen personen; 250 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 gram meervalfilet
  • 30 gram boter
  • 2 uien
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 citroenen
  • halve groene paprika
  • zout en peper


  • Was de filets onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi de filets licht met zout en peper. Beboter een ovenvaste schaal met 10 gram boter en beleg deze achtereenvolgens met in ringen gesneden ui, peterselie, plakjes schoongeboende citroen, meervalfilet, klontjes resterende boter, plakjes citroen, ringen ui, gehakte peterselie en tot slot blokjes paprika. Bestrooi de schotel met versgemalen peper en zet deze, afgedekt met aluminiumfolie in de voorverwarmde over (225C). Laat de meerval in 25 minuten gaar worden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenspiesjes met gember-tomatensaus
    Prik de garnalen aan de satéstokjes. Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en d... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla
    Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan spoelen en laten u... Lees verder
    Kabeljauw met specerijenjus
    Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo even liggen. Wrijf de koriander... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Kabeljauwschotel met broccoli en rösti
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zo... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden