Meerval

Was de filets onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi de filets licht met zout en peper. Beboter een ovenvaste schaal met 10 gram boter en beleg deze achtereenvolgens met in ringen gesneden ui, peterselie, plakjes schoongeboende citroen, meervalfilet, klontjes resterende boter, plakjes citroen, ringen ui, gehakte peterselie en tot slot blokjes paprika. Bestrooi de schotel met versgemalen peper en zet deze, afgedekt met aluminiumfolie in de voorverwarmde over (225C). Laat de meerval in 25 minuten gaar worden.


 
Meerval uit de oven
• Ovengerecht voor 2 personen personen; 250 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 gram meervalfilet
  • 30 gram boter
  • 2 uien
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 citroenen
  • halve groene paprika
  • zout en peper


  • Was de filets onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi de filets licht met zout en peper. Beboter een ovenvaste schaal met 10 gram boter en beleg deze achtereenvolgens met in ringen gesneden ui, peterselie, plakjes schoongeboende citroen, meervalfilet, klontjes resterende boter, plakjes citroen, ringen ui, gehakte peterselie en tot slot blokjes paprika. Bestrooi de schotel met versgemalen peper en zet deze, afgedekt met aluminiumfolie in de voorverwarmde over (225C). Laat de meerval in 25 minuten gaar worden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mediterrane garnalenspiesen
    Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de... Lees verder
    Kabeljauwschotel met broccoli en rösti
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zo... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Tortellinisalade met zalm en forel
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden