Wijting

Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel de visfilets vervolgens door de bloem. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de wijtingfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Voeg de fijngehakte augurk en de zilveruitjes toe en bak het geheel nog 1 minuut op een hoog vuur.

Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.


 
Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 600 gram wijtingfilets
  • 1 augurk
  • 4 eetlepels zoetzure zilveruitjes
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 4 eetlepels bloem
  • 40 gram boter
  • zout


  • Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel de visfilets vervolgens door de bloem. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de wijtingfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Voeg de fijngehakte augurk en de zilveruitjes toe en bak het geheel nog 1 minuut op een hoog vuur.

    Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde poon met knoflook en tijm
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna ... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Tagliatelle met mosselen, basilicum en pijnboompitten
    Kook de tagliatelle in ruim kokend water met een snufje zout gaar (kooktijd 10-15 minuten, volgens d... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180Ā° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden