Wijting

Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel de visfilets vervolgens door de bloem. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de wijtingfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Voeg de fijngehakte augurk en de zilveruitjes toe en bak het geheel nog 1 minuut op een hoog vuur.

Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.


 
Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 600 gram wijtingfilets
  • 1 augurk
  • 4 eetlepels zoetzure zilveruitjes
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 4 eetlepels bloem
  • 40 gram boter
  • zout


  • Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel de visfilets vervolgens door de bloem. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de wijtingfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Voeg de fijngehakte augurk en de zilveruitjes toe en bak het geheel nog 1 minuut op een hoog vuur.

    Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Zalmsoesjes
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Maak eerst de soesjes door de boter samen met het water en een ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ┬║C. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Tortellinisalade met zalm en forel
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden