Wijting

Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel de visfilets vervolgens door de bloem. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de wijtingfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Voeg de fijngehakte augurk en de zilveruitjes toe en bak het geheel nog 1 minuut op een hoog vuur.

Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.


 
Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 600 gram wijtingfilets
  • 1 augurk
  • 4 eetlepels zoetzure zilveruitjes
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 4 eetlepels bloem
  • 40 gram boter
  • zout


  • Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel de visfilets vervolgens door de bloem. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de wijtingfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Voeg de fijngehakte augurk en de zilveruitjes toe en bak het geheel nog 1 minuut op een hoog vuur.

    Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde poon met knoflook en tijm
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna ... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Gegrilde scholfilet met wortel en olijf
    Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat... Lees verder
    Tempura van vis en groenten
    Rijg telkens 5 mosselen aan cocktailprikkers strak tegen elkaar. Spoel de gamba’s en de roodbaarsf... Lees verder
    Thaise mosselen
    Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven s... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Zalmfilet met asperges uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180 ¬įC. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten ligg... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden