Mosselen

Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei, de ui en de worteltjes 3 minuten op een hoog vuur.
Voeg de wijn, de bladselderij, de tijm en de mosselen aan de pan toe. Verdeel de boter erover. Doe het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn. Schud de mosselen tussentijds even op. Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.

Lekker


 
Mosselen op z'n Vlaams
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 305 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 kilo verse mosselen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 worteltjes
  • 1 klein bosje bladselderij
  • 2 eetlepels slaolie
  • 3 dl witte wijn
  • ¬Ĺ theelepel gedroogde tijm
  • 50 gram boter


  • Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei, de ui en de worteltjes 3 minuten op een hoog vuur.
    Voeg de wijn, de bladselderij, de tijm en de mosselen aan de pan toe. Verdeel de boter erover. Doe het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn. Schud de mosselen tussentijds even op. Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan.

    Lekker

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeewolftaartje met pesto
    Verwarm de oven voor op 225 ¬ļC. Snijd de zeewolffilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdee... Lees verder
    Broodje haringsalade
    Snijd de haringen in reepjes. Schep haring, appel, sjalotje, peper en avocado door elkaar. Meng citr... Lees verder
    Pa√ęlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden