Mosselen

Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg. Pel de ui en de tenen knoflook. Snijd de ui in dunne partjes en de knoflook in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Ris de tijm van de takjes en schep ze erdoor. Leg de mosselen in de pan en schep alles voorzichtig om. Sprenkel de sherry erover en schep de tomaatstukjes erdoor. Roerbak de mosselen op hoog vuur 6-8 minuten tot ze allemaal open staan.

Lekker met rijst of grof volkorenbrood en een salade.


 
Spaanse mosselen uit de wok
• Wokgerecht voor 2 personen personen; 365 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 kilo mosselen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 1 dl medium dry sherry
  • ½ blik tomaatstukjes (à 400 g)


  • Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg. Pel de ui en de tenen knoflook. Snijd de ui in dunne partjes en de knoflook in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Ris de tijm van de takjes en schep ze erdoor. Leg de mosselen in de pan en schep alles voorzichtig om. Sprenkel de sherry erover en schep de tomaatstukjes erdoor. Roerbak de mosselen op hoog vuur 6-8 minuten tot ze allemaal open staan.

    Lekker met rijst of grof volkorenbrood en een salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pittige tilapiafilet met ananaschutney
    Snipper de ui fijn. Giet de ananas af, vang het sap op. Snijd de ananas in kleine stukjes. Verhit 1 ... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Gegrilde zalm met mosterdsaus
    Spoel de zalmmoten af onder koud stromend water en dep ze droog. Besprenkel ze met citroensap. Verwa... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Verrassingspakketje met makreel en fijne groente
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden