Wijting

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Smelt de boter en bak hierin de ui met de appel, de spekblokjes en de tijm 3 minuten op een laag vuur. Breng het appelsap aan de kook en los de bouillontablet erin op. Schep de helft van het appel-mengsel in een vuurvaste schaal. Leg de wijtingfilets op het appelmengsel, schep de rest van het appelmengsel erop. Giet het appelsapmengsel erover. Dek de schaal af en laat de vis in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar worden. Giet het stoofvocht voorzichtig uit de schaal in een pannetje. Breng het vocht aan de kook en voeg 1-2 eetlepels allesbinder toe om de saus te binden. Schep de saus over de vis.

Lekker met aardappelpuree en doperwtjes.


 
Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 319 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 gram wijtingfilets
  • 1 grote ui
  • 1 stevige zure appel
  • 40 gram boter
  • 50 gram ontbijtspekblokjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 dl appelsap
  • 1/4 visbouillontablet
  • allesbinder


  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Smelt de boter en bak hierin de ui met de appel, de spekblokjes en de tijm 3 minuten op een laag vuur. Breng het appelsap aan de kook en los de bouillontablet erin op. Schep de helft van het appel-mengsel in een vuurvaste schaal. Leg de wijtingfilets op het appelmengsel, schep de rest van het appelmengsel erop. Giet het appelsapmengsel erover. Dek de schaal af en laat de vis in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar worden. Giet het stoofvocht voorzichtig uit de schaal in een pannetje. Breng het vocht aan de kook en voeg 1-2 eetlepels allesbinder toe om de saus te binden. Schep de saus over de vis.

    Lekker met aardappelpuree en doperwtjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
    Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden