Mosselen

Kook de tagliatelle in ruim kokend water met een snufje zout gaar (kooktijd 10-15 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking) en giet deze af. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze daarna afkoelen. Pel en snipper de ui. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag zachtjes uit. Voeg de gesnipperde ui toe en bak het geheel nog 3 minuten op een laag vuur. Voeg de Room Fris en ¬Ĺ bouillontablet aan het spek-uimengsel toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus op een hoog vuur 3 minuten koken, zo nu en dan roeren. Voeg een mespunt cayennepeper, de worcestersaus, de kaas, de basilicum en de mosselen toe. Even roeren en de saus direct met de gekookte tagliatelle mengen.

Lekker met gestoofde venkel of bleekselderij.


 
Tagliatelle met mosselen, basilicum en pijnboompitten
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 650 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 gram gekookte mosselen
  • 350 gram tagliatelle
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 ui
  • 50 gram magere ontbijtspekblokjes
  • 2 dl cr√®me fra√ģche of Room Fris
  • ¬Ĺ visbouillontablet
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels fijngeknipte basilicum (of uit de diepvries van Dar√©gal)
  • zout en cayennepeper


  • Kook de tagliatelle in ruim kokend water met een snufje zout gaar (kooktijd 10-15 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking) en giet deze af. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze daarna afkoelen. Pel en snipper de ui. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag zachtjes uit. Voeg de gesnipperde ui toe en bak het geheel nog 3 minuten op een laag vuur. Voeg de Room Fris en ¬Ĺ bouillontablet aan het spek-uimengsel toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus op een hoog vuur 3 minuten koken, zo nu en dan roeren. Voeg een mespunt cayennepeper, de worcestersaus, de kaas, de basilicum en de mosselen toe. Even roeren en de saus direct met de gekookte tagliatelle mengen.

    Lekker met gestoofde venkel of bleekselderij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalen in knoflooksaus
    Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in e... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gemarineerde ansjovis
    1. Spoel de visjes kort onder koud stromend water. Houd de vis tussen duim en
    wijsvinger net on... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen
    Smelt 1 eetlepel boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst ... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden