Mosselen

Was de mosselen. Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de reepjes gedroogde tomaat, de mosselen en de wijn toe en roerbak het geheel tot de mosselen open staan. Schep op het laatst de bladselderij erdoor en strooi er wat zout en peper over.

Lekker met warm ciabatta brood.


 
Roergebakken mosselen met gedroogde tomaat
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 500 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 kilo verse mosselen
  • 1 prei
  • 30 gram bladselderij
  • 4 teentjes knoflook
  • 8 gedroogde tomaten op olie + 6 eetlepels van die olie
  • ¬Ĺ dl droge witte wijn
  • zout en peper


  • Was de mosselen. Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de reepjes gedroogde tomaat, de mosselen en de wijn toe en roerbak het geheel tot de mosselen open staan. Schep op het laatst de bladselderij erdoor en strooi er wat zout en peper over.

    Lekker met warm ciabatta brood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mosselspiesjes
    Meng de gorgonzola met de wijn, de helft van de basilicum en zout en peper naar smaak met de staafmi... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 ¬įC. Rooster de paprika‚Äôs op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 ¬įC. Rooster de paprika‚Äôs op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 ¬įC. Rooster de paprika‚Äôs op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden