Mosselen

Laat de tonijn goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de knoflook en ui 4 minuten. Voeg de tonijn, mosselen en olijven toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes met sap, peper en zout erdoor en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken, schep deze door de tonijn-tomatensaus en warm het gerecht goed door. Strooi tot slot de peterselie erover.


 
Tagliatelle met tonijn en mosselen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 690 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 blikjes tonijn op olie (√† 185 gram)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode ui (dunne ringen)
  • 150 gram gekookte mosselen
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit (plakjes)
  • 400 gram tomatenblokjes op sap
  • 400 gram groene tagliatelle
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)


  • Laat de tonijn goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de knoflook en ui 4 minuten. Voeg de tonijn, mosselen en olijven toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes met sap, peper en zout erdoor en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken, schep deze door de tonijn-tomatensaus en warm het gerecht goed door. Strooi tot slot de peterselie erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Gegrilleerde poon met knoflook en tijm
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna ... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Thaise mosselen met peper, koriander en citroengras
    Laat de mosselen stuk voor stuk door uw vingers gaan en kijk of ze stevig dicht zitten. Doe de olie ... Lees verder
    Mosselen op z'n Vlaams
    Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verh... Lees verder
    Langoustines met basilicumolie
    1. Verwarm de ovengrill. Snijd de langoustines met een scherp mes in de lengte
    doormidden. Dat ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden