Mosselen

Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes. Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en currypasta 2 minuten aan. Leg de mosselen erop. Breng alles afgedekt aan de kook en verwarm de mosselen 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal open staan. Schep de mosselen in twee grote wijde kommen. Roer de santen door het kookvocht en laat dit in 1 minuut even binden. Schep de saus over de mosselen. Strooi de koriander erover.

Lekker met naanbrood.


 
Thaise mosselen
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 345 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 kilo mosselen
  • 1 ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels olie
  • ¬Ĺ eetlepel Thaise rode currypasta
  • 1 zakje santen (30 gram)
  • 2 eetlepels verse korianderblaadjes (vers of diepvries van Dar√©gal)


  • Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes. Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en currypasta 2 minuten aan. Leg de mosselen erop. Breng alles afgedekt aan de kook en verwarm de mosselen 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal open staan. Schep de mosselen in twee grote wijde kommen. Roer de santen door het kookvocht en laat dit in 1 minuut even binden. Schep de saus over de mosselen. Strooi de koriander erover.

    Lekker met naanbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Broodje gerookte paling met dillekwark
    Hak de Amsterdamse uien grof. Meng de kwark met de dille, de grofgehakte Amsterdamse uien en voeg zo... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook... Lees verder
    Gebakken scholfilet met tomaatjes
    Halveer de scholfilets in de lengte, spoel ze af onder stromend water en dep ze droog. Roer op een b... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gerookte paling op lauwwarme aardappel-spinaziesalade
    Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden