Mosselen

Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes. Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en currypasta 2 minuten aan. Leg de mosselen erop. Breng alles afgedekt aan de kook en verwarm de mosselen 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal open staan. Schep de mosselen in twee grote wijde kommen. Roer de santen door het kookvocht en laat dit in 1 minuut even binden. Schep de saus over de mosselen. Strooi de koriander erover.

Lekker met naanbrood.


 
Thaise mosselen
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 345 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 kilo mosselen
  • 1 ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel Thaise rode currypasta
  • 1 zakje santen (30 gram)
  • 2 eetlepels verse korianderblaadjes (vers of diepvries van Darégal)


  • Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes. Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en currypasta 2 minuten aan. Leg de mosselen erop. Breng alles afgedekt aan de kook en verwarm de mosselen 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal open staan. Schep de mosselen in twee grote wijde kommen. Roer de santen door het kookvocht en laat dit in 1 minuut even binden. Schep de saus over de mosselen. Strooi de koriander erover.

    Lekker met naanbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalmtaartje met gorgonzola
    Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdeeg in... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden