Zeewolf

Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de vis in plakken van ca. 1 cm dik. Snijd vervolgens ook de parmaham in smalle reepjes en zet deze even apart. Bak de plakken zeewolf ca. 2 minuten in 2 eetlepels hete olijfolie in een grillpan of een koekenpan. Strooi er een beetje peper over. Neem de vis uit de pan en leg deze in een platte ovenschaal die is ingevet met 1 eetlepel olijfolie. Bak de hamreepjes kort in het bakvet en schep ze op de vis. Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Verdeel ze met de olijven en de tijm over de zeewolf en zet het gerecht 10-12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Lekker met krieltjes en een groene salade.


 
Zeewolf met parmaham en olijven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 370 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 gram zeewolffilet
  • 100 gram parmaham
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 vleestomaten
  • 2 eetlepels groene of zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel verse of gedroogde tijm
  • versgemalen peper


  • Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de vis in plakken van ca. 1 cm dik. Snijd vervolgens ook de parmaham in smalle reepjes en zet deze even apart. Bak de plakken zeewolf ca. 2 minuten in 2 eetlepels hete olijfolie in een grillpan of een koekenpan. Strooi er een beetje peper over. Neem de vis uit de pan en leg deze in een platte ovenschaal die is ingevet met 1 eetlepel olijfolie. Bak de hamreepjes kort in het bakvet en schep ze op de vis. Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Verdeel ze met de olijven en de tijm over de zeewolf en zet het gerecht 10-12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

    Lekker met krieltjes en een groene salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    Mini quichepuntjes met garnalen
    Verwarm de over voor op 200┬░C.
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1... Lees verder
    Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
    Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, ... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden