Zeewolf

Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de vis in plakken van ca. 1 cm dik. Snijd vervolgens ook de parmaham in smalle reepjes en zet deze even apart. Bak de plakken zeewolf ca. 2 minuten in 2 eetlepels hete olijfolie in een grillpan of een koekenpan. Strooi er een beetje peper over. Neem de vis uit de pan en leg deze in een platte ovenschaal die is ingevet met 1 eetlepel olijfolie. Bak de hamreepjes kort in het bakvet en schep ze op de vis. Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Verdeel ze met de olijven en de tijm over de zeewolf en zet het gerecht 10-12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Lekker met krieltjes en een groene salade.


 
Zeewolf met parmaham en olijven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 370 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 gram zeewolffilet
  • 100 gram parmaham
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 vleestomaten
  • 2 eetlepels groene of zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel verse of gedroogde tijm
  • versgemalen peper


  • Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de vis in plakken van ca. 1 cm dik. Snijd vervolgens ook de parmaham in smalle reepjes en zet deze even apart. Bak de plakken zeewolf ca. 2 minuten in 2 eetlepels hete olijfolie in een grillpan of een koekenpan. Strooi er een beetje peper over. Neem de vis uit de pan en leg deze in een platte ovenschaal die is ingevet met 1 eetlepel olijfolie. Bak de hamreepjes kort in het bakvet en schep ze op de vis. Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Verdeel ze met de olijven en de tijm over de zeewolf en zet het gerecht 10-12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

    Lekker met krieltjes en een groene salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kibbeling op roergebakken mosterdkool
    Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de ... Lees verder
    Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook... Lees verder
    Mosselen in een saus van pruimtomaat
    Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze... Lees verder
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ┬▒ 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    Gerookte paling op lauwwarme aardappel-spinaziesalade
    Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden