Zeewolf

Doe de zeekraal in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de zeekraal uitlekken en afkoelen tot lauw. Wrijf de stukken vis in met 1 eetlepel citroensap en laat ze even liggen. Maak de salsa: snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze in een kom met de gember, gembersiroop, de rest van het citroensap en korianderblaadjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit 10 minuten intrekken. Plet in een vijzel of in een diep bord de peperkorrels met de bolle kant van een lepel tot grove stukjes. Meng de bloem en vijfkruidenpoeder erdoor. Wrijf de visfilets in met zout en wentel ze door het bloemmengsel. Druk dit goed aan. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeewolffilets in ongeveer 10 minuten mooi bruin en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Verdeel de zeekraal over vier warme borden en leg de zeewolffilets erop. Schep de salsa ernaast.

Lekker met mie of basmatirijst en een salade van waterkers.


 
Geurige zeewolf met gembersalsa
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 208 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 stukken zeewolffilet (à 150 gram)
  • 200 gram zeekraal
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels Chinese vijfkruidenpoeder
  • zout
  • 4 eetlepels olie
  • voor de salsa:
  • 4 tomaten (ontveld en zonder zaadjes)
  • 5 bolletjes gember (in dunne plakjes)
  • 1 eetlepel gembersiroop (uit potje gember)
  • 2 eetlepels korianderblaadjes
  • zout en peper (versgemalen)


  • Doe de zeekraal in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de zeekraal uitlekken en afkoelen tot lauw. Wrijf de stukken vis in met 1 eetlepel citroensap en laat ze even liggen. Maak de salsa: snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze in een kom met de gember, gembersiroop, de rest van het citroensap en korianderblaadjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit 10 minuten intrekken. Plet in een vijzel of in een diep bord de peperkorrels met de bolle kant van een lepel tot grove stukjes. Meng de bloem en vijfkruidenpoeder erdoor. Wrijf de visfilets in met zout en wentel ze door het bloemmengsel. Druk dit goed aan. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeewolffilets in ongeveer 10 minuten mooi bruin en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Verdeel de zeekraal over vier warme borden en leg de zeewolffilets erop. Schep de salsa ernaast.

    Lekker met mie of basmatirijst en een salade van waterkers.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Oosterse tijgergarnalen met tomaat en kokos
    Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak ... Lees verder
    Gebakken mul op doperwtenpuree
    Bestrooi de mulfilets met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Laat de vissen zo even ligg... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Noedelsalade met garnalen en (rode) mul
    Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking in visbouillon. Giet de noedels daarna af en ... Lees verder
    Gegratineerde zalm met spinazie
    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zou... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden