Griet

Verwarm de oven voor op 180° C.
Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder. Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in. Meng de kaas met de mosterd en de crème fraîche. Verdeel dit mengsel over de griet. Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is. Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt. Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over.

Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.


 
Gegratineerde griet met kaas en mosterd
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 410 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 grietfilets à 150 gram
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 gram geraspte belegen kaas of Gruyère
  • 1 eetlepel mosterd
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder. Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in. Meng de kaas met de mosterd en de crème fraîche. Verdeel dit mengsel over de griet. Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is. Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt. Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over.

    Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Visnuggets en worteltjes in een zakje
    • Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en shoarmakruiden en wen... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    Gesmoorde scheermessen met knoflook
    Spoel de scheermessen af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

    Verwarm ... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Koolvispakketjes met tortillachips
    Laat de koolvisfilets eventueel ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    Verkruimel de tort... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden