Griet

Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder. Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in. Meng de kaas met de mosterd en de cr├Ęme fra├«che. Verdeel dit mengsel over de griet. Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is. Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt. Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over.

Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.


 
Gegratineerde griet met kaas en mosterd
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 410 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 grietfilets ├á 150 gram
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 gram geraspte belegen kaas of Gruy├Ęre
  • 1 eetlepel mosterd
  • 125 ml cr├Ęme fra├«che
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder. Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in. Meng de kaas met de mosterd en de cr├Ęme fra├«che. Verdeel dit mengsel over de griet. Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is. Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt. Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over.

    Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Roergebakken makreel met prei en paprika
    Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    Mini quichepuntjes met garnalen
    Verwarm de over voor op 200┬░C.
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden