Griet

Verwarm de oven voor op 180¬į C.
Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder. Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in. Meng de kaas met de mosterd en de cr√®me fra√ģche. Verdeel dit mengsel over de griet. Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is. Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt. Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over.

Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.


 
Gegratineerde griet met kaas en mosterd
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 410 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 grietfilets √† 150 gram
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 gram geraspte belegen kaas of Gruy√®re
  • 1 eetlepel mosterd
  • 125 ml cr√®me fra√ģche
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder. Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in. Meng de kaas met de mosterd en de cr√®me fra√ģche. Verdeel dit mengsel over de griet. Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is. Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt. Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over.

    Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeewolf in een krokant jasje
    Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Kibbeling op roergebakken mosterdkool
    Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de ... Lees verder
    Gebakken kabeljauw bedekt met knoflook en bieslook
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep z... Lees verder
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden