Griet

Verwarm de oven voor op 180¬į C.
Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder. Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in. Meng de kaas met de mosterd en de cr√®me fra√ģche. Verdeel dit mengsel over de griet. Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is. Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt. Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over.

Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.


 
Gegratineerde griet met kaas en mosterd
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 410 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 grietfilets √† 150 gram
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 gram geraspte belegen kaas of Gruy√®re
  • 1 eetlepel mosterd
  • 125 ml cr√®me fra√ģche
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder. Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in. Meng de kaas met de mosterd en de cr√®me fra√ģche. Verdeel dit mengsel over de griet. Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is. Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt. Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over.

    Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde sardines met sjalotjesvinaigrette
    Verwarm de oven voor tot 200 ¬ļC. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. B... Lees verder
    Romige garnalencurry
    Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes u... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden