Paling

Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelplakjes in een pan met weinig water en wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Klop intussen in een kom de azijn met de mosterd, tijm, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes. Giet de aardappelplakjes af en schep ze warm door de dressing. Schep ook de spinazie en uiringetjes erdoor. Schep de lauwwarme aardappelsalade op twee borden en leg de plakjes gerookte paling en de tomaatjes erop.


 
Gerookte paling op lauwwarme aardappel-spinaziesalade
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 574 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 gram gerookte palingfilet
  • 400 gram aardappelen (vastkokend)
  • 1┬Ż eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • 6 cherrytomaatjes
  • 150 gram verse panklare spinazie
  • zout en peper


  • Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelplakjes in een pan met weinig water en wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Klop intussen in een kom de azijn met de mosterd, tijm, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes. Giet de aardappelplakjes af en schep ze warm door de dressing. Schep ook de spinazie en uiringetjes erdoor. Schep de lauwwarme aardappelsalade op twee borden en leg de plakjes gerookte paling en de tomaatjes erop.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde sardines met sjalotjesvinaigrette
    Verwarm de oven voor tot 200 ┬║C. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. B... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    Haring-Clubsandwich
    Snijd de ui in dunne ringen. Was en droog de veldsla. Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mo... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Piramidebroodje met haring
    Snijd de haringen schuin in repen van 2 cm breed. Roer in een kom het gemberpoeder en de sojasaus do... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden