Zeewolf

Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af. Pers de limoen uit. Wrijf de zeewolffilets in met 1 eetlepel limoensap en laat ze 10 minuten liggen. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in kleine stukjes. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Pureer de mango in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer de rest van het limoensap met de geraspte limoenschil, de bosuitjes, peperreepjes en koriander door de mangopuree. Voeg zout en peper toe. Snijd de Chinese kool in flinterdunne reepjes. Verwarm een grillpan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de zeewolffilets met olijfolie en rooster de zeewolffilets op hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.

Lekker met roergebakken Chinese kool en wit/wilde rijst.

Wijntip: Een Pinot Gris kan heel kruidig en exotisch voorkomen. Dé wijn om bij zo'n pikant gerecht met tropisch fruit te serveren.


 
Geroosterde zeewolf met pittige mangosaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 280 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zeewolffilets (√† 150 gram)
  • 1 limoen
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 1 rijpe mango
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander
  • (vers of diepvries van Dar√©gal)
  • zout en versgemalen peper


  • Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af. Pers de limoen uit. Wrijf de zeewolffilets in met 1 eetlepel limoensap en laat ze 10 minuten liggen. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in kleine stukjes. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Pureer de mango in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer de rest van het limoensap met de geraspte limoenschil, de bosuitjes, peperreepjes en koriander door de mangopuree. Voeg zout en peper toe. Snijd de Chinese kool in flinterdunne reepjes. Verwarm een grillpan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de zeewolffilets met olijfolie en rooster de zeewolffilets op hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.

    Lekker met roergebakken Chinese kool en wit/wilde rijst.

    Wijntip: Een Pinot Gris kan heel kruidig en exotisch voorkomen. Dé wijn om bij zo'n pikant gerecht met tropisch fruit te serveren.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde zalm met kerrie-tomatensaus
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een steelpannetje... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus
    Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besp... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Mediterrane tilapiaroerbak
    Snijd de tilapiafilet in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Wrijf de vis in met chilipoeder, z... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden