Paling

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegevoegd. Giet de pasta af en spoel deze na met koud water. Leg de vleestomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de lente-uitjes fijn en snijd het loof in smalle ringetjes. Kook de doperwtjes gaar in 5-7 minuten en giet ze af. Snijd de uitgelekte asperges in stukjes. Rasp de appel grof. Verdeel de paling in reepjes. Meng voor de dressing de zure room met de yoghurt, citroensap, peper, zout en dille. Schep alle ingredi├źnten luchtig door de pasta en garneer het gerecht met takjes dille.


 
Gerookte palingsalade met pasta en asperges
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 497 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 200 gram gerookte paling
  • 250 gram pasta
  • 1 liter visbouillon (van tablet)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 vleestomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • 200 gram witte asperges (pot)
  • 1 kleine appel
  • 1 bekertje (125 ml) zure room
  • 1┬Ż dl yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel gehakte dille + enkele takjes voor de garnering
  • zout en peper


  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegevoegd. Giet de pasta af en spoel deze na met koud water. Leg de vleestomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de lente-uitjes fijn en snijd het loof in smalle ringetjes. Kook de doperwtjes gaar in 5-7 minuten en giet ze af. Snijd de uitgelekte asperges in stukjes. Rasp de appel grof. Verdeel de paling in reepjes. Meng voor de dressing de zure room met de yoghurt, citroensap, peper, zout en dille. Schep alle ingredi├źnten luchtig door de pasta en garneer het gerecht met takjes dille.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Roergebakken makreel met prei en paprika
    Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van... Lees verder
    Knapperige bakjes met Hollandse garnalen
    Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Snij... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Romige garnalencurry
    Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes u... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden