|
|
|
|
|
Gerookte palingsalade met pasta en asperges |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 497 kCal |
• Bereidingstijd: 35 min. of meer |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
200 gram gerookte paling 250 gram pasta 1 liter visbouillon (van tablet) 1 eetlepel olijfolie 2 vleestomaten 3 lente-uitjes 200 gram diepvries doperwtjes 200 gram witte asperges (pot) 1 kleine appel 1 bekertje (125 ml) zure room 1½ dl yoghurt 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel gehakte dille + enkele takjes voor de garnering zout en peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegevoegd. Giet de pasta af en spoel deze na met koud water. Leg de vleestomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de lente-uitjes fijn en snijd het loof in smalle ringetjes. Kook de doperwtjes gaar in 5-7 minuten en giet ze af. Snijd de uitgelekte asperges in stukjes. Rasp de appel grof. Verdeel de paling in reepjes. Meng voor de dressing de zure room met de yoghurt, citroensap, peper, zout en dille. Schep alle ingrediënten luchtig door de pasta en garneer het gerecht met takjes dille.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Gebakken kabeljauw met Griekse groenten
Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in v... Lees verder |
|
Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de ... Lees verder |
|
Tomatencurry met gamba's
Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder |
|
Bruschetta met sardinetapenade en rucola
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder |
|
Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder |
|
Rode poon met citroen en rozemarijn
Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |