Paling

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegevoegd. Giet de pasta af en spoel deze na met koud water. Leg de vleestomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de lente-uitjes fijn en snijd het loof in smalle ringetjes. Kook de doperwtjes gaar in 5-7 minuten en giet ze af. Snijd de uitgelekte asperges in stukjes. Rasp de appel grof. Verdeel de paling in reepjes. Meng voor de dressing de zure room met de yoghurt, citroensap, peper, zout en dille. Schep alle ingredi├źnten luchtig door de pasta en garneer het gerecht met takjes dille.


 
Gerookte palingsalade met pasta en asperges
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 497 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 200 gram gerookte paling
  • 250 gram pasta
  • 1 liter visbouillon (van tablet)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 vleestomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • 200 gram witte asperges (pot)
  • 1 kleine appel
  • 1 bekertje (125 ml) zure room
  • 1┬Ż dl yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel gehakte dille + enkele takjes voor de garnering
  • zout en peper


  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegevoegd. Giet de pasta af en spoel deze na met koud water. Leg de vleestomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de lente-uitjes fijn en snijd het loof in smalle ringetjes. Kook de doperwtjes gaar in 5-7 minuten en giet ze af. Snijd de uitgelekte asperges in stukjes. Rasp de appel grof. Verdeel de paling in reepjes. Meng voor de dressing de zure room met de yoghurt, citroensap, peper, zout en dille. Schep alle ingredi├źnten luchtig door de pasta en garneer het gerecht met takjes dille.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeevruchtenpaella
    Verhit de visbouillon met de wijn op middelhoog vuur en houd warm tot gebruik.
    Verhit de olijf... Lees verder
    Gebakken schol met basilicumsaus
    Doe het basilicum met steeltjes in de keukenmachine en voeg de azijn en 2-3 eetlepels water toe. Je ... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Garnalenrago├╗t met rijst
    Was de preien en snijd ze in smalle ringen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Kook de rijst gaar v... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Gerookte paling op lauwwarme aardappel-spinaziesalade
    Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden