Zeeduivel

Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 20 cm af en vet ze in met een beetje olie. Snijd de preien in smalle ringen en de paprika in stukjes. Verhit de rest van de slaolie, bak hierin de plakjes spek zacht uit en neem ze uit de pan. Voeg de stukjes paprika aan de pan toe en bak ze 3 minuten omscheppend op een hoog vuur. Voeg de preiringen en het uitgeperste teentje knoflook aan de pan toe en bak ze 2 minuten omscheppend mee. Voeg een snufje zout, peper, het sinaasappelsap en de kokosmelk aan de pan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten koken. Spoel de zeeduivelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Schep in het midden van elk vel aluminiumfolie een kwart van het preimengsel. Leg de stukjes zeeduivel erop met daarop de plakjes uitgebakken ontbijtspek. Sluit de pakketjes losjes. Laat de vis in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Lekker met gekookte rijst en broccoli.


 
Zeeduivelpakketjes
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 326 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 12 stukjes zeeduivelfilet (Ă  50 gram)
  • 3 eetlepels slaolie
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels geconcentreerd sinaasappelsap(diepvries)
  • 4 eetlepels dikke kokosmelk
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
    Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 20 cm af en vet ze in met een beetje olie. Snijd de preien in smalle ringen en de paprika in stukjes. Verhit de rest van de slaolie, bak hierin de plakjes spek zacht uit en neem ze uit de pan. Voeg de stukjes paprika aan de pan toe en bak ze 3 minuten omscheppend op een hoog vuur. Voeg de preiringen en het uitgeperste teentje knoflook aan de pan toe en bak ze 2 minuten omscheppend mee. Voeg een snufje zout, peper, het sinaasappelsap en de kokosmelk aan de pan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten koken. Spoel de zeeduivelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Schep in het midden van elk vel aluminiumfolie een kwart van het preimengsel. Leg de stukjes zeeduivel erop met daarop de plakjes uitgebakken ontbijtspek. Sluit de pakketjes losjes. Laat de vis in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.

    Lekker met gekookte rijst en broccoli.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Sandwich met chorizo & makreel
    Kneus in een kom de uiringen voorzichtig met de azijn en suiker, zorg ervoor dat ze hun vorm behoude... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Poke Bowl met tonijn
    Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen. Bre... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden