|
|
|
|
|
|
|
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 326 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
12 stukjes zeeduivelfilet (Ă 50 gram) 3 eetlepels slaolie 2 preien 1 rode paprika 4 plakjes ontbijtspek 1 teentje knoflook 4 eetlepels geconcentreerd sinaasappelsap(diepvries) 4 eetlepels dikke kokosmelk zout en peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 20 cm af en vet ze in met een beetje olie. Snijd de preien in smalle ringen en de paprika in stukjes. Verhit de rest van de slaolie, bak hierin de plakjes spek zacht uit en neem ze uit de pan. Voeg de stukjes paprika aan de pan toe en bak ze 3 minuten omscheppend op een hoog vuur. Voeg de preiringen en het uitgeperste teentje knoflook aan de pan toe en bak ze 2 minuten omscheppend mee. Voeg een snufje zout, peper, het sinaasappelsap en de kokosmelk aan de pan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten koken. Spoel de zeeduivelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Schep in het midden van elk vel aluminiumfolie een kwart van het preimengsel. Leg de stukjes zeeduivel erop met daarop de plakjes uitgebakken ontbijtspek. Sluit de pakketjes losjes. Laat de vis in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Lekker met gekookte rijst en broccoli.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Wraphapje met garnalensalade
Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder |
|
Kibbeling op roergebakken mosterdkool
Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de ... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |