Zeeduivel

Spoel de zeeduivelfilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de filet in blokjes van 2,5 cm en bestrooi deze met paprikapoeder. Snijd de paprika's na het verwijderen van de zaadjes in stukken. Borstel de champignons schoon. Rijg de visblokjes met de paprika's en de champignons aan spiesen. Meng olijfolie met citroensap, honing en peper en zout en bestrijk de brochettes met dit mengsel. Pel voor de ratatouille de uien en snijd deze in stukken. Verdeel de aubergine en de courgette in plakken. Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in stukken. Roerbak de groente met geperste knoflook en peper en zout 10 minuten in de hete olijfolie. Rooster de brochettes onder af en toe keren 10 minuten onder een voorverwarmde grill of in de grillpan.

Lekker met de ratatouille en brood of rijst.


 
Zeeduivelbrochettes met ratatouille
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 415 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 gram zeeduivelfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gram champignons
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout
  • ratatouille:
  • 2 uien
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 vleestomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie


  • Spoel de zeeduivelfilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de filet in blokjes van 2,5 cm en bestrooi deze met paprikapoeder. Snijd de paprika's na het verwijderen van de zaadjes in stukken. Borstel de champignons schoon. Rijg de visblokjes met de paprika's en de champignons aan spiesen. Meng olijfolie met citroensap, honing en peper en zout en bestrijk de brochettes met dit mengsel. Pel voor de ratatouille de uien en snijd deze in stukken. Verdeel de aubergine en de courgette in plakken. Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in stukken. Roerbak de groente met geperste knoflook en peper en zout 10 minuten in de hete olijfolie. Rooster de brochettes onder af en toe keren 10 minuten onder een voorverwarmde grill of in de grillpan.

    Lekker met de ratatouille en brood of rijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Italiaanse sardines
    Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal.Lees verder
    Salade van gemarineerde paling
    Snijd de palingfilets in stukken van 4 cm. Hak de kappertjes grof. Klop in een kom een dressing van ... Lees verder
    Broodje gerookte paling met dillekwark
    Hak de Amsterdamse uien grof. Meng de kwark met de dille, de grofgehakte Amsterdamse uien en voeg zo... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Lasagne met tomaat-tonijnsaus
    Kook de broccoli met zout en giet af. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn en de broccoli.... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Pitapuntjes met paling
    Snijd de palingfilets diagonaal in stukken. Meng citroensap met mosterd, olie, honing en peper. Sche... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden