Nijlbaars

Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook. Leg de nijlbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen. Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de nijlbaarscurry op warme diepe borden.

Lekker met rijst, naanbrood of vloerbrood bij.


 
Viscurry van nijlbaars
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 290 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram nijlbaarsfilet
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • 3 eetlepels olie
  • 6 bosuitjes in ringetjes (groen en wit apart houden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
  • 1 groene paprika (in blokjes)
  • 1 cm gemberwortel (geraspt)
  • 1 groene peper (zonder zaadjes, fijngehakt)
  • 1/4 liter visbouillon (van Ā½ tablet)
  • zout en peper (versgemalen)


  • Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook. Leg de nijlbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen. Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de nijlbaarscurry op warme diepe borden.

    Lekker met rijst, naanbrood of vloerbrood bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mosselspiesjes
    Meng de gorgonzola met de wijn, de helft van de basilicum en zout en peper naar smaak met de staafmi... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gerookte palingsalade met pasta en asperges
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegev... Lees verder
    Scholfilets met amandelen en munt
    Verwarm de oven voor op 220 Ā°C. Wrijf de scholfilets in met zout en peper en bestrijk de witte kant... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden