Nijlbaars

Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook. Leg de nijlbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen. Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de nijlbaarscurry op warme diepe borden.

Lekker met rijst, naanbrood of vloerbrood bij.


 
Viscurry van nijlbaars
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 290 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram nijlbaarsfilet
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • 3 eetlepels olie
  • 6 bosuitjes in ringetjes (groen en wit apart houden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
  • 1 groene paprika (in blokjes)
  • 1 cm gemberwortel (geraspt)
  • 1 groene peper (zonder zaadjes, fijngehakt)
  • 1/4 liter visbouillon (van ┬Ż tablet)
  • zout en peper (versgemalen)


  • Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook. Leg de nijlbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen. Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de nijlbaarscurry op warme diepe borden.

    Lekker met rijst, naanbrood of vloerbrood bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Garnalenrago├╗t met rijst
    Was de preien en snijd ze in smalle ringen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Kook de rijst gaar v... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden