Nijlbaars

Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook. Leg de nijlbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen. Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de nijlbaarscurry op warme diepe borden.

Lekker met rijst, naanbrood of vloerbrood bij.


 
Viscurry van nijlbaars
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 290 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram nijlbaarsfilet
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • 3 eetlepels olie
  • 6 bosuitjes in ringetjes (groen en wit apart houden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
  • 1 groene paprika (in blokjes)
  • 1 cm gemberwortel (geraspt)
  • 1 groene peper (zonder zaadjes, fijngehakt)
  • 1/4 liter visbouillon (van ¬Ĺ tablet)
  • zout en peper (versgemalen)


  • Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook. Leg de nijlbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen. Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de nijlbaarscurry op warme diepe borden.

    Lekker met rijst, naanbrood of vloerbrood bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    Tonijncarpaccio met rucolapesto
    Leg de tonijn 1 uur in de diepvries om stevig te worden en straks makkelijk dunne plakjes ervan te s... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Tortillataart met tonijn
    Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringe... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden