Paling

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiringetjes en alle kruiden tot een marinade. Voeg peper naar smaak toe. Snijd de paling in stukjes van 2 cm en schep ze door de marinade. Laat de paling minstens een half uur bij kamertemperatuur marineren. Was de eikenbladsla en maak de bladeren droog. Rooster de sneden brood op een hete grillplaat of in de broodrooster. Bestrijk de sneden met mayonaise en leg de blaadjes sla erop. Schep de paling met kruiden met een schuimspaan uit de marinade en leg de paling op de sneetjes.

Lekker met fijngehakte geroosterde paprika of partjes cherrytomaat als garnering.


 
Bruschetta met gemarineerde paling
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 389 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram gerookte palingfilet
  • 2 bosuitjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • versgemalen peper
  • half kropje eikenbladsla
  • 4 dikke sneden bruin vloerbrood
  • 4 eetlepels mayonaise


  • Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiringetjes en alle kruiden tot een marinade. Voeg peper naar smaak toe. Snijd de paling in stukjes van 2 cm en schep ze door de marinade. Laat de paling minstens een half uur bij kamertemperatuur marineren. Was de eikenbladsla en maak de bladeren droog. Rooster de sneden brood op een hete grillplaat of in de broodrooster. Bestrijk de sneden met mayonaise en leg de blaadjes sla erop. Schep de paling met kruiden met een schuimspaan uit de marinade en leg de paling op de sneetjes.

    Lekker met fijngehakte geroosterde paprika of partjes cherrytomaat als garnering.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    Gegratineerde zalm met spinazie
    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zou... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden