Paling

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiringetjes en alle kruiden tot een marinade. Voeg peper naar smaak toe. Snijd de paling in stukjes van 2 cm en schep ze door de marinade. Laat de paling minstens een half uur bij kamertemperatuur marineren. Was de eikenbladsla en maak de bladeren droog. Rooster de sneden brood op een hete grillplaat of in de broodrooster. Bestrijk de sneden met mayonaise en leg de blaadjes sla erop. Schep de paling met kruiden met een schuimspaan uit de marinade en leg de paling op de sneetjes.

Lekker met fijngehakte geroosterde paprika of partjes cherrytomaat als garnering.


 
Bruschetta met gemarineerde paling
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 389 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram gerookte palingfilet
  • 2 bosuitjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • versgemalen peper
  • half kropje eikenbladsla
  • 4 dikke sneden bruin vloerbrood
  • 4 eetlepels mayonaise


  • Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiringetjes en alle kruiden tot een marinade. Voeg peper naar smaak toe. Snijd de paling in stukjes van 2 cm en schep ze door de marinade. Laat de paling minstens een half uur bij kamertemperatuur marineren. Was de eikenbladsla en maak de bladeren droog. Rooster de sneden brood op een hete grillplaat of in de broodrooster. Bestrijk de sneden met mayonaise en leg de blaadjes sla erop. Schep de paling met kruiden met een schuimspaan uit de marinade en leg de paling op de sneetjes.

    Lekker met fijngehakte geroosterde paprika of partjes cherrytomaat als garnering.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mini pasteibakjes met garnalenragout
    Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en v... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 ¬įC. Rooster de paprika‚Äôs op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Sandwich met spekbokking
    1. Besmeer het brood met boter. Was de postelein en schud het water eraf. Pel
    de ui en snijd de... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 ¬įC. Rooster de paprika‚Äôs op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 ¬įC. Rooster de paprika‚Äôs op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden