Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim kokend water. Laat de pasta uitlekken, spoel er koud water over en dep de velletjes droog met keukenpapier. Besprenkel de avocadoplakjes met citroensap. Pureer de ingrediënten voor de basilicumdressing met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Leg 2 plakken lasagne op een plank en beleg ze met de helft van de zalm. Sprenkel er iets basilicumdressing over. Bedek de vis met een plak lasagne met daarop de avocado. Dek af met lasagne met daarop weer zalm, een beetje dressing en de laatste plakken pasta. Snijd elk lasagnetorentje met een scherp mes (diagonaal) doormidden. Zet de lasagnesandwiches met een spatel op 4 borden. Strooi de bosuitjes erover en besprenkel met de dressing.


 
Lasagnesandwich met zalm en basilicumdressing
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 610 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 300 gram gerookte zalm (plakjes)
  • 8 plakjes lasagne
  • 1 avocado (dunne plakjes)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 bosuitjes (dunne ringetjes)
  • voor de basilicumdressing:
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 50 ml limoen- of citroensap
  • 12 basilicumblaadjes of 4 eetlepels gehakte basilicum


  • Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim kokend water. Laat de pasta uitlekken, spoel er koud water over en dep de velletjes droog met keukenpapier. Besprenkel de avocadoplakjes met citroensap. Pureer de ingrediënten voor de basilicumdressing met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Leg 2 plakken lasagne op een plank en beleg ze met de helft van de zalm. Sprenkel er iets basilicumdressing over. Bedek de vis met een plak lasagne met daarop de avocado. Dek af met lasagne met daarop weer zalm, een beetje dressing en de laatste plakken pasta. Snijd elk lasagnetorentje met een scherp mes (diagonaal) doormidden. Zet de lasagnesandwiches met een spatel op 4 borden. Strooi de bosuitjes erover en besprenkel met de dressing.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Mediterrane kibbeling met paprika
    Verwarm de grill in de oven voor. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Roer in e... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden