Nijlbaars

Verwarm de oven voor op 220 C.
Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1 cm dikte. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli 3 minuten in kokend water. Afgieten. Pel de uitjes en snijd ze in partjes. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de knoflook. Snijd de nijlbaars in stukjes van 3 cm.
Meng de groenten in een ruime ovenvaste schaal met de knoflook, de olijfolie, de kruiden, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Rooster de groenten in de hete oven in ongeveer 25 minuten bijna gaar. Roer de tomatensaus en de witte wijn door de groenten. Schep de stukjes vis erdoor en laat de vis in 8-10 minuten gaar worden. Roer eventueel een paar lepels crème fraîche door het gerecht en serveer er tagliatelle bij.

Magnetron: Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat de groenten, goed gemengd met de olijfolie, afgedekt op vol vermogen in ongeveer 15 minuten gaar worden (tussentijds 2x omscheppen). Voeg de tomatensaus, de wijn en de vis toe en laat de vis afgedekt op half vermogen in 8-10 minuten gaar worden. Tussentijd 3x omscheppen.


 
Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 295 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 600 gram nijlbaarsfilet
  • 1 courgette
  • 1 struikje broccoli
  • 3 kleine uitjes
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (diepvries)
  • 2 dl kant-en-klare tomatensaus
  • ½ dl witte wijn
  • zout en peper
  • cayennepeper


  • Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1 cm dikte. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli 3 minuten in kokend water. Afgieten. Pel de uitjes en snijd ze in partjes. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de knoflook. Snijd de nijlbaars in stukjes van 3 cm.
    Meng de groenten in een ruime ovenvaste schaal met de knoflook, de olijfolie, de kruiden, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Rooster de groenten in de hete oven in ongeveer 25 minuten bijna gaar. Roer de tomatensaus en de witte wijn door de groenten. Schep de stukjes vis erdoor en laat de vis in 8-10 minuten gaar worden. Roer eventueel een paar lepels crème fraîche door het gerecht en serveer er tagliatelle bij.

    Magnetron: Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat de groenten, goed gemengd met de olijfolie, afgedekt op vol vermogen in ongeveer 15 minuten gaar worden (tussentijds 2x omscheppen). Voeg de tomatensaus, de wijn en de vis toe en laat de vis afgedekt op half vermogen in 8-10 minuten gaar worden. Tussentijd 3x omscheppen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Garnalensalade met ananas
    Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes. Snijd de ananas in kleine stukjes e... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Zalm met citroen beurre blanc
    Breng in een sauspan de sjalot met de wijn aan de kook. Laat de wijn tot 50 ml inkoken.

    Sm... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden