Nijlbaars

Verwarm de oven voor op 220 C.
Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1 cm dikte. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli 3 minuten in kokend water. Afgieten. Pel de uitjes en snijd ze in partjes. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de knoflook. Snijd de nijlbaars in stukjes van 3 cm.
Meng de groenten in een ruime ovenvaste schaal met de knoflook, de olijfolie, de kruiden, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Rooster de groenten in de hete oven in ongeveer 25 minuten bijna gaar. Roer de tomatensaus en de witte wijn door de groenten. Schep de stukjes vis erdoor en laat de vis in 8-10 minuten gaar worden. Roer eventueel een paar lepels crème fraîche door het gerecht en serveer er tagliatelle bij.

Magnetron: Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat de groenten, goed gemengd met de olijfolie, afgedekt op vol vermogen in ongeveer 15 minuten gaar worden (tussentijds 2x omscheppen). Voeg de tomatensaus, de wijn en de vis toe en laat de vis afgedekt op half vermogen in 8-10 minuten gaar worden. Tussentijd 3x omscheppen.


 
Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 295 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 600 gram nijlbaarsfilet
  • 1 courgette
  • 1 struikje broccoli
  • 3 kleine uitjes
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (diepvries)
  • 2 dl kant-en-klare tomatensaus
  • ½ dl witte wijn
  • zout en peper
  • cayennepeper


  • Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1 cm dikte. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli 3 minuten in kokend water. Afgieten. Pel de uitjes en snijd ze in partjes. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de knoflook. Snijd de nijlbaars in stukjes van 3 cm.
    Meng de groenten in een ruime ovenvaste schaal met de knoflook, de olijfolie, de kruiden, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Rooster de groenten in de hete oven in ongeveer 25 minuten bijna gaar. Roer de tomatensaus en de witte wijn door de groenten. Schep de stukjes vis erdoor en laat de vis in 8-10 minuten gaar worden. Roer eventueel een paar lepels crème fraîche door het gerecht en serveer er tagliatelle bij.

    Magnetron: Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat de groenten, goed gemengd met de olijfolie, afgedekt op vol vermogen in ongeveer 15 minuten gaar worden (tussentijds 2x omscheppen). Voeg de tomatensaus, de wijn en de vis toe en laat de vis afgedekt op half vermogen in 8-10 minuten gaar worden. Tussentijd 3x omscheppen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde sliptong met avocado-citroencrème
    Verwarm de grill voor of gebruik een grillpan. Spoel de sliptongen af onder koud water en dep ze dro... Lees verder
    Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat h... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Italiaanse mosselpan
    Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosse... Lees verder
    Roergebakken makreel met prei en paprika
    Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van... Lees verder
    Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat h... Lees verder
    Vistaart met zeevruchten
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de vorm in en bekleed hem met bladerdeeg. Druk de naden van de ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden