|
|
|
|
|
Mierikswortelmousse met paling |
|
|
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 265 kCal |
• Bereidingstijd: 35 min. of meer |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
2 blaadjes witte gelatine sap van een halve citroen 150 ml Griekse yoghurt 2½ eetlepels geraspte mierikswortel 125 ml slagroom 1 kleine trostomaat 150 gram gerookte paling 4 toefjes zeekraal of waterkers zout en versgemalen zwarte peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets vocht en 1 eetlepel citroensap in een glas. Verwarm de gelatine 15-20 seconden op vol vermogen in de magnetron en laat de gelatine smelten, los de gelatine al roerende op in het vocht. Meng in een kom het gelatinemengsel door de yoghurt (op kamertemperatuur). Roer ook de mierikswortel erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het yoghurtmengsel. Breng de mousse op smaak met zout en peper. Verdeel de mousse over vier rechte glazen en laat de mousse in de koelkast in 1 uur opstijven. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de paling in stukjes van 2-3 cm en meng ze met een beetje citroensap en zout en peper naar smaak. Schep in elk glas een bergje paling op de mousse en garneer met de reepjes tomaat en zeekraal.
Lekker met lange repen vers geroosterd brood.
Tip: In kleine borrelglaasjes is dit gerechtje een lekkere amuse of borrelhapje, snijd de paling dan in smalle reepjes.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Salade in 'n pot met haring
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandels... Lees verder |
|
Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen
Smelt 1 eetlepel boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst ... Lees verder |
|
Bruschetta met sardinetapenade en rucola
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder |
|
Zalmtaartje met gorgonzola
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdeeg in... Lees verder |
|
Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder |
|
Rode poon met citroen en rozemarijn
Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |