Paling

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets vocht en 1 eetlepel citroensap in een glas. Verwarm de gelatine 15-20 seconden op vol vermogen in de magnetron en laat de gelatine smelten, los de gelatine al roerende op in het vocht. Meng in een kom het gelatinemengsel door de yoghurt (op kamertemperatuur). Roer ook de mierikswortel erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het yoghurtmengsel. Breng de mousse op smaak met zout en peper. Verdeel de mousse over vier rechte glazen en laat de mousse in de koelkast in 1 uur opstijven. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de paling in stukjes van 2-3 cm en meng ze met een beetje citroensap en zout en peper naar smaak. Schep in elk glas een bergje paling op de mousse en garneer met de reepjes tomaat en zeekraal.

Lekker met lange repen vers geroosterd brood.

Tip: In kleine borrelglaasjes is dit gerechtje een lekkere amuse of borrelhapje, snijd de paling dan in smalle reepjes.


 
Mierikswortelmousse met paling
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 265 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • sap van een halve citroen
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 2¬Ĺ eetlepels geraspte mierikswortel
  • 125 ml slagroom
  • 1 kleine trostomaat
  • 150 gram gerookte paling
  • 4 toefjes zeekraal of waterkers
  • zout en versgemalen zwarte peper


  • Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets vocht en 1 eetlepel citroensap in een glas. Verwarm de gelatine 15-20 seconden op vol vermogen in de magnetron en laat de gelatine smelten, los de gelatine al roerende op in het vocht. Meng in een kom het gelatinemengsel door de yoghurt (op kamertemperatuur). Roer ook de mierikswortel erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het yoghurtmengsel. Breng de mousse op smaak met zout en peper. Verdeel de mousse over vier rechte glazen en laat de mousse in de koelkast in 1 uur opstijven. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de paling in stukjes van 2-3 cm en meng ze met een beetje citroensap en zout en peper naar smaak. Schep in elk glas een bergje paling op de mousse en garneer met de reepjes tomaat en zeekraal.

    Lekker met lange repen vers geroosterd brood.

    Tip: In kleine borrelglaasjes is dit gerechtje een lekkere amuse of borrelhapje, snijd de paling dan in smalle reepjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Sprotjes met frisse salade
    1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een ko... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160¬ļC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Fondue in olie
    Een smakelijke variant op visfondue is tempura met ori√ęntaalse saus.
    Tempura: maak voor de tem... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden