Paling

Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en de augurken in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de ui, de palingfilet en de augurken. Meng de crème fraîche met de dille en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep in het midden van 4 bordjes een deel van de palingtartaar. Leg de veldsla om de tartaar heen en schep de dillesaus over de veldsla.


 
Scandinavische palingtartaar
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 265 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram gerookte palingfilet
  • 1 klein uitje
  • 1 kleine appel
  • 2 grote augurken
  • 1 bekertje crème fraîche of Room Fris (125 ml)
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper
  • 75 gram veldsla


  • Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en de augurken in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de ui, de palingfilet en de augurken. Meng de crème fraîche met de dille en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep in het midden van 4 bordjes een deel van de palingtartaar. Leg de veldsla om de tartaar heen en schep de dillesaus over de veldsla.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Ceviche van coquilles
    Verwarm de oven voor op 140 graden. Verdeel de blokjes witbrood over een bakplaat, besprenkel met ee... Lees verder
    Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden