Paling

Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en de augurken in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de ui, de palingfilet en de augurken. Meng de crème fraîche met de dille en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep in het midden van 4 bordjes een deel van de palingtartaar. Leg de veldsla om de tartaar heen en schep de dillesaus over de veldsla.


 
Scandinavische palingtartaar
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 265 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram gerookte palingfilet
  • 1 klein uitje
  • 1 kleine appel
  • 2 grote augurken
  • 1 bekertje crème fraĂ®che of Room Fris (125 ml)
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper
  • 75 gram veldsla


  • Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en de augurken in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de ui, de palingfilet en de augurken. Meng de crème fraĂ®che met de dille en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep in het midden van 4 bordjes een deel van de palingtartaar. Leg de veldsla om de tartaar heen en schep de dillesaus over de veldsla.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Broodje zalmburger
    Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine. Voeg de pistachenootjes toe en maal het geheel tot... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Scholfilet met kappertjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. ... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden