Paling

Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en de augurken in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de ui, de palingfilet en de augurken. Meng de cr√®me fra√ģche met de dille en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep in het midden van 4 bordjes een deel van de palingtartaar. Leg de veldsla om de tartaar heen en schep de dillesaus over de veldsla.


 
Scandinavische palingtartaar
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 265 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram gerookte palingfilet
  • 1 klein uitje
  • 1 kleine appel
  • 2 grote augurken
  • 1 bekertje cr√®me fra√ģche of Room Fris (125 ml)
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper
  • 75 gram veldsla


  • Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en de augurken in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de ui, de palingfilet en de augurken. Meng de cr√®me fra√ģche met de dille en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep in het midden van 4 bordjes een deel van de palingtartaar. Leg de veldsla om de tartaar heen en schep de dillesaus over de veldsla.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    kabeljauwfilet op stamppotje
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schil de aardappels. Was en snijd de aardappels in stukke... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden