Roodbaars

Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg de sjalot, gedroogde tomaten, verse tomaat en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde roodbaars. Garneren met citroen en basilicum.

Lekker met pasta en salade.


 
Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 297 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets zonder vel
  • 1 fijgesneden sjalot
  • 4 gedroogde tomaten
  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • zout en witte peper
  • mosterd


  • Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
    Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg de sjalot, gedroogde tomaten, verse tomaat en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde roodbaars. Garneren met citroen en basilicum.

    Lekker met pasta en salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken forel met gember en koriander
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Schil de gemberwortel, snijd deze in... Lees verder
    Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng... Lees verder
    Visclafoutis
    Verwarm de oven voor op 175 ┬║C. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerr... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Broodje haring
    Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in blokjes. Roer i... Lees verder
    Paprika's gevuld met tonijn en ansjovis
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Laat de tonijn uitlekken. Snijd de ansjovisfilets in klein... Lees verder
    Mini quichepuntjes met garnalen
    Verwarm de over voor op 200┬░C.
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden