Roodbaars

Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg de sjalot, gedroogde tomaten, verse tomaat en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde roodbaars. Garneren met citroen en basilicum.

Lekker met pasta en salade.


 
Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 297 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets zonder vel
  • 1 fijgesneden sjalot
  • 4 gedroogde tomaten
  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • zout en witte peper
  • mosterd


  • Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
    Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg de sjalot, gedroogde tomaten, verse tomaat en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde roodbaars. Garneren met citroen en basilicum.

    Lekker met pasta en salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken forel met gember en koriander
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Schil de gemberwortel, snijd deze in... Lees verder
    Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise
    Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, ver... Lees verder
    Tongkrullen op een spinaziesalade met garnalenmayonaise
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in de lengte doormidden,... Lees verder
    Tortillataart met tonijn
    Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringe... Lees verder
    Meerval uit de oven
    Was de filets onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi de filets licht met zo... Lees verder
    Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden