Roodbaars

Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg de sjalot, gedroogde tomaten, verse tomaat en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde roodbaars. Garneren met citroen en basilicum.

Lekker met pasta en salade.


 
Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 297 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets zonder vel
  • 1 fijgesneden sjalot
  • 4 gedroogde tomaten
  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • zout en witte peper
  • mosterd


  • Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
    Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg de sjalot, gedroogde tomaten, verse tomaat en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde roodbaars. Garneren met citroen en basilicum.

    Lekker met pasta en salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus
    Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot ... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden