Roodbaars

Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg de sjalot, gedroogde tomaten, verse tomaat en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde roodbaars. Garneren met citroen en basilicum.

Lekker met pasta en salade.


 
Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 297 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets zonder vel
  • 1 fijgesneden sjalot
  • 4 gedroogde tomaten
  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • zout en witte peper
  • mosterd


  • Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill. Tussentijds keren. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
    Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg de sjalot, gedroogde tomaten, verse tomaat en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde roodbaars. Garneren met citroen en basilicum.

    Lekker met pasta en salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Sardines uit de oven
    Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwi... Lees verder
    Scholfilet met kappertjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180┬░C.
    Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. ... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden