Pangasius

Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig tot hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Pel en snipper de ui. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rest van het sinaasappelsap, de mosterd, suiker en dille door de ui en warm de saus even zachtjes door. Bind de saus eventueel iets met allesbinder. Leg de pangasiusfilets op vier borden en schep de saus erover.

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Tip: in plaats van bloem eens volkorenmeel of fijn verkruimeld brood.


 
Gebakken pangasius met mosterdsaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 315 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 pangasiusfilets ├á 125 g
  • 200 ml verse sinaasappelsap
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • ┬Ż eetlepel suiker
  • 2 eetlepels verse dille (fijngehakt)
  • allesbinder
  • zout en versgemalen zwarte peper


  • Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig tot hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Pel en snipper de ui. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rest van het sinaasappelsap, de mosterd, suiker en dille door de ui en warm de saus even zachtjes door. Bind de saus eventueel iets met allesbinder. Leg de pangasiusfilets op vier borden en schep de saus erover.

    Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

    Tip: in plaats van bloem eens volkorenmeel of fijn verkruimeld brood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalmfilet met asperges uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180 ┬░C. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten ligg... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Garnalen-tomatentaartje
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie. Rol de sneetjes... Lees verder
    Proven├žaalse visquiche
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Spoel de visfilets af ond... Lees verder
    Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
    Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden