Zalm

Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout en de Mirin. Voeg dit mengsel aan de gaar gekookte rijst toe en laat de rijst (af en toe roeren) afkoelen. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijdt de zalm in lange dunne repen van 3/4 cm dikte. Schil en halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snijd de komkommer in lange dunne repen. Leg een vel sushi-nori op een Japans sushimatje of op een placemat. Verdeel 1/3 van de rijst over de hele breedt van het vel, maar houd aan de bovenkant 2 cm vrij. Bestrijk het midden van de rijst met wat wasabi en leg er een reep zalm en komkommer op. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op. Snijd elke rol in zes stukjes.

Tip: Serveer er sojasaus bij om de sushi in te dippen, gemengd met wasabi naar smaak.

Wijntip: Alsace Gew├╝rztraminer, een kruidige, krachtige witte wijn.


 
Sushi met zalm en komkommer
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 44 kCalO
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 100 gram verse zalm
  • 150 gram Japanse rijst
  • 1/4 dl azijn
  • 1┬Ż eetlepel suiker
  • ┬Ż theelepel zout
  • ┬Ż eetlepel Mirin
  • ┬Ż komkommer
  • 3 vellen sushi-nori (vierkante zeewiervellen)
  • 2 theelepels wasabi
  • sojasaus


  • Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout en de Mirin. Voeg dit mengsel aan de gaar gekookte rijst toe en laat de rijst (af en toe roeren) afkoelen. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijdt de zalm in lange dunne repen van 3/4 cm dikte. Schil en halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snijd de komkommer in lange dunne repen. Leg een vel sushi-nori op een Japans sushimatje of op een placemat. Verdeel 1/3 van de rijst over de hele breedt van het vel, maar houd aan de bovenkant 2 cm vrij. Bestrijk het midden van de rijst met wat wasabi en leg er een reep zalm en komkommer op. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op. Snijd elke rol in zes stukjes.

    Tip: Serveer er sojasaus bij om de sushi in te dippen, gemengd met wasabi naar smaak.

    Wijntip: Alsace Gew├╝rztraminer, een kruidige, krachtige witte wijn.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Couscous met makreel
    Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak, roer het los met een vork en laat iets afkoel... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160┬║C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Gebakken meervalfilets in rode wijnsaus
    Wrijf de champignons schoon met keukenpapier. Pel de sjalotjes. Kook de sjalotjes in kokend water ge... Lees verder
    Gestoomde zeeduivel met prei
    Wrijf de stukken vis royaal in met zout, peper en sinaasappelrasp en besprenkel ze met de pastis. La... Lees verder
    Lekkerbek met zoetzure ananassaus
    Verwarm de oven voor op 160┬░C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden