Zalm

Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout en de Mirin. Voeg dit mengsel aan de gaar gekookte rijst toe en laat de rijst (af en toe roeren) afkoelen. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijdt de zalm in lange dunne repen van 3/4 cm dikte. Schil en halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snijd de komkommer in lange dunne repen. Leg een vel sushi-nori op een Japans sushimatje of op een placemat. Verdeel 1/3 van de rijst over de hele breedt van het vel, maar houd aan de bovenkant 2 cm vrij. Bestrijk het midden van de rijst met wat wasabi en leg er een reep zalm en komkommer op. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op. Snijd elke rol in zes stukjes.

Tip: Serveer er sojasaus bij om de sushi in te dippen, gemengd met wasabi naar smaak.

Wijntip: Alsace Gew├╝rztraminer, een kruidige, krachtige witte wijn.


 
Sushi met zalm en komkommer
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 44 kCalO
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 100 gram verse zalm
  • 150 gram Japanse rijst
  • 1/4 dl azijn
  • 1┬Ż eetlepel suiker
  • ┬Ż theelepel zout
  • ┬Ż eetlepel Mirin
  • ┬Ż komkommer
  • 3 vellen sushi-nori (vierkante zeewiervellen)
  • 2 theelepels wasabi
  • sojasaus


  • Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout en de Mirin. Voeg dit mengsel aan de gaar gekookte rijst toe en laat de rijst (af en toe roeren) afkoelen. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijdt de zalm in lange dunne repen van 3/4 cm dikte. Schil en halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snijd de komkommer in lange dunne repen. Leg een vel sushi-nori op een Japans sushimatje of op een placemat. Verdeel 1/3 van de rijst over de hele breedt van het vel, maar houd aan de bovenkant 2 cm vrij. Bestrijk het midden van de rijst met wat wasabi en leg er een reep zalm en komkommer op. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op. Snijd elke rol in zes stukjes.

    Tip: Serveer er sojasaus bij om de sushi in te dippen, gemengd met wasabi naar smaak.

    Wijntip: Alsace Gew├╝rztraminer, een kruidige, krachtige witte wijn.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ┬▒ 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Pakketje met pangasius, aardappel, ui en tomaat
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. ... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden