Zalm

Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout en de Mirin. Voeg dit mengsel aan de gaar gekookte rijst toe en laat de rijst (af en toe roeren) afkoelen. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijdt de zalm in lange dunne repen van 3/4 cm dikte. Schil en halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snijd de komkommer in lange dunne repen. Leg een vel sushi-nori op een Japans sushimatje of op een placemat. Verdeel 1/3 van de rijst over de hele breedt van het vel, maar houd aan de bovenkant 2 cm vrij. Bestrijk het midden van de rijst met wat wasabi en leg er een reep zalm en komkommer op. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op. Snijd elke rol in zes stukjes.

Tip: Serveer er sojasaus bij om de sushi in te dippen, gemengd met wasabi naar smaak.

Wijntip: Alsace Gew├╝rztraminer, een kruidige, krachtige witte wijn.


 
Sushi met zalm en komkommer
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 44 kCalO
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 100 gram verse zalm
  • 150 gram Japanse rijst
  • 1/4 dl azijn
  • 1┬Ż eetlepel suiker
  • ┬Ż theelepel zout
  • ┬Ż eetlepel Mirin
  • ┬Ż komkommer
  • 3 vellen sushi-nori (vierkante zeewiervellen)
  • 2 theelepels wasabi
  • sojasaus


  • Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout en de Mirin. Voeg dit mengsel aan de gaar gekookte rijst toe en laat de rijst (af en toe roeren) afkoelen. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijdt de zalm in lange dunne repen van 3/4 cm dikte. Schil en halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snijd de komkommer in lange dunne repen. Leg een vel sushi-nori op een Japans sushimatje of op een placemat. Verdeel 1/3 van de rijst over de hele breedt van het vel, maar houd aan de bovenkant 2 cm vrij. Bestrijk het midden van de rijst met wat wasabi en leg er een reep zalm en komkommer op. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op. Snijd elke rol in zes stukjes.

    Tip: Serveer er sojasaus bij om de sushi in te dippen, gemengd met wasabi naar smaak.

    Wijntip: Alsace Gew├╝rztraminer, een kruidige, krachtige witte wijn.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ÔÇśplukÔÇÖ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel soj... Lees verder
    Mosselen in een saus van pruimtomaat
    Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze... Lees verder
    Venkelsoep met Hollandse garnalen
    Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in k... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden