Zalm

Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout en de Mirin. Voeg dit mengsel aan de gaar gekookte rijst toe en laat de rijst (af en toe roeren) afkoelen. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijdt de zalm in lange dunne repen van 3/4 cm dikte. Schil en halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snijd de komkommer in lange dunne repen. Leg een vel sushi-nori op een Japans sushimatje of op een placemat. Verdeel 1/3 van de rijst over de hele breedt van het vel, maar houd aan de bovenkant 2 cm vrij. Bestrijk het midden van de rijst met wat wasabi en leg er een reep zalm en komkommer op. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op. Snijd elke rol in zes stukjes.

Tip: Serveer er sojasaus bij om de sushi in te dippen, gemengd met wasabi naar smaak.

Wijntip: Alsace Gewürztraminer, een kruidige, krachtige witte wijn.


 
Sushi met zalm en komkommer
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 44 kCalO
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 100 gram verse zalm
  • 150 gram Japanse rijst
  • 1/4 dl azijn
  • 1½ eetlepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • ½ eetlepel Mirin
  • ½ komkommer
  • 3 vellen sushi-nori (vierkante zeewiervellen)
  • 2 theelepels wasabi
  • sojasaus


  • Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout en de Mirin. Voeg dit mengsel aan de gaar gekookte rijst toe en laat de rijst (af en toe roeren) afkoelen. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijdt de zalm in lange dunne repen van 3/4 cm dikte. Schil en halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snijd de komkommer in lange dunne repen. Leg een vel sushi-nori op een Japans sushimatje of op een placemat. Verdeel 1/3 van de rijst over de hele breedt van het vel, maar houd aan de bovenkant 2 cm vrij. Bestrijk het midden van de rijst met wat wasabi en leg er een reep zalm en komkommer op. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op. Snijd elke rol in zes stukjes.

    Tip: Serveer er sojasaus bij om de sushi in te dippen, gemengd met wasabi naar smaak.

    Wijntip: Alsace Gewürztraminer, een kruidige, krachtige witte wijn.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Zeeduivel met gesmolten kruidenboter
    Spoel de zeeduivel af onder de koude kraan en laat hem in een vergiet even uitlekken. Leg de zeeduiv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden