Pangasius

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. Pers de citroen uit. Wrijf de pangasiusfilets in met wat citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer de olijfolie, de citroenrasp en de Italiaanse kruiden erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Boen de aardappelen schoon en schaaf ze (met een kaasschaaf) in de lengte in dunne plakjes. Spoel ze in een zeef af onder stromend water en dep ze droog. Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakken. Spreid 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes aardappel in het midden, strooi er wat zout over en schep de helft van het kruidenmengsel eroverheen. Leg de visfilets erop en verdeel de uiringen en plakken tomaat over de filets en schep de rest van het kruidenmengsel erover. Vouw het bakpapier rond de vis omhoog en vouw het als pakketjes dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in de oven in 25 minuten gaar.

Lekker met grof vloerbrood of focaccia.


 
Pakketje met pangasius, aardappel, ui en tomaat
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 420 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 pangasiusfilets (à 150 gram)
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (fijngehakt)
  • 4 grote aardappelen
  • 2 rode uien
  • 4 grote tomaten
  • bakpapier of aluminiumfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper


  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. Pers de citroen uit. Wrijf de pangasiusfilets in met wat citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer de olijfolie, de citroenrasp en de Italiaanse kruiden erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Boen de aardappelen schoon en schaaf ze (met een kaasschaaf) in de lengte in dunne plakjes. Spoel ze in een zeef af onder stromend water en dep ze droog. Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakken. Spreid 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes aardappel in het midden, strooi er wat zout over en schep de helft van het kruidenmengsel eroverheen. Leg de visfilets erop en verdeel de uiringen en plakken tomaat over de filets en schep de rest van het kruidenmengsel erover. Vouw het bakpapier rond de vis omhoog en vouw het als pakketjes dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in de oven in 25 minuten gaar.

    Lekker met grof vloerbrood of focaccia.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Hollands garnalen-tartaartje met waterkers
    Houd 2 el garnalen apart voor de garnering. Hak de helft van de rest van de garnalen fijn.

    ... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Urker Scholvlootje van Baarssen
    Verwarm de oven voor op 170 graden.

    Snipper 2 knoflookteentjes fijn, snijd de sjalotjes in ... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden