Pangasius

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. Pers de citroen uit. Wrijf de pangasiusfilets in met wat citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer de olijfolie, de citroenrasp en de Italiaanse kruiden erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Boen de aardappelen schoon en schaaf ze (met een kaasschaaf) in de lengte in dunne plakjes. Spoel ze in een zeef af onder stromend water en dep ze droog. Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakken. Spreid 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes aardappel in het midden, strooi er wat zout over en schep de helft van het kruidenmengsel eroverheen. Leg de visfilets erop en verdeel de uiringen en plakken tomaat over de filets en schep de rest van het kruidenmengsel erover. Vouw het bakpapier rond de vis omhoog en vouw het als pakketjes dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in de oven in 25 minuten gaar.

Lekker met grof vloerbrood of focaccia.


 
Pakketje met pangasius, aardappel, ui en tomaat
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 420 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 pangasiusfilets (├á 150 gram)
  • ┬Ż citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (fijngehakt)
  • 4 grote aardappelen
  • 2 rode uien
  • 4 grote tomaten
  • bakpapier of aluminiumfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper


  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. Pers de citroen uit. Wrijf de pangasiusfilets in met wat citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer de olijfolie, de citroenrasp en de Italiaanse kruiden erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Boen de aardappelen schoon en schaaf ze (met een kaasschaaf) in de lengte in dunne plakjes. Spoel ze in een zeef af onder stromend water en dep ze droog. Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakken. Spreid 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes aardappel in het midden, strooi er wat zout over en schep de helft van het kruidenmengsel eroverheen. Leg de visfilets erop en verdeel de uiringen en plakken tomaat over de filets en schep de rest van het kruidenmengsel erover. Vouw het bakpapier rond de vis omhoog en vouw het als pakketjes dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in de oven in 25 minuten gaar.

    Lekker met grof vloerbrood of focaccia.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Haringcrostini met venkel
    Snijd de plakjes koek diagonaal door en bestrijk ze dun met olie. Rooster de plakjes koek in een gri... Lees verder
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Zalmfilet in bladerdeeg
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden