Pangasius

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Roer in een platte schaal de sinaasappelrasp met 2-3 eetlepels sinaasappelsap, 1½ eetlepel sojasaus en 1 theelepel sambal tot een marinade. Wentel de pangasiusfilets door de marinade en laat ze 10 minuten marineren. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Wentel de pangasiusfilets door de maïzena. Verhit 3 eetlepels roerbakolie in een koekenpan en bak de pangasiusfilets in 8-10 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en 1 theelepel sambal een ½ minuut. Schep de groenten erdoor en roerbak de groenten 2-3 minuten op hoog vuur. Schep de rest van het sinaasappelsap en de sojasaus erdoor en laat op hoog vuur het vocht verdampen. Schep de groenten op vier warme borden en leg de pangasiusfilets ernaast.


 
Pangasius met roergebakken groenten
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 395 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 pangasiusfilets (à 150 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 2-3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 theelepels sambal badjak of oelek
  • 400 gram oosterse roerbakgroenten
  • 2 tenen knoflook
  • 4-5 eetlepels maïzena
  • 5 eetlepels roerbakolie


  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Roer in een platte schaal de sinaasappelrasp met 2-3 eetlepels sinaasappelsap, 1½ eetlepel sojasaus en 1 theelepel sambal tot een marinade. Wentel de pangasiusfilets door de marinade en laat ze 10 minuten marineren. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Wentel de pangasiusfilets door de maïzena. Verhit 3 eetlepels roerbakolie in een koekenpan en bak de pangasiusfilets in 8-10 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en 1 theelepel sambal een ½ minuut. Schep de groenten erdoor en roerbak de groenten 2-3 minuten op hoog vuur. Schep de rest van het sinaasappelsap en de sojasaus erdoor en laat op hoog vuur het vocht verdampen. Schep de groenten op vier warme borden en leg de pangasiusfilets ernaast.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Wraphapje met garnalensalade
    Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder
    Haringtartaar met Zaanse mosterd
    Snijd de haringen en de ui in heel kleine stukjes en meng ze. Voeg wat peper en de helft van de pete... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden