|
|
|
|
|
|
|
• Hoofdgerecht voor 1 persoon personen personen; |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
150 gram gerookte zalm 1 eetlepel tapenade 4 bladeren eikebladsla halve rode ui 1 partje citroen 1/4 rode paprika 1/4 gele paprika bruin stokbrood groene olijf dressing: 6 eetlepels appelazijn 2 eetlepels honing 1 theelepel citroensap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn in een kommetje en roer er het citroensap door. Verwarm de honing ongeveer 15 seconden in de magnetron en voeg dit toe aan de azijn met citroensap. Meng dit goed door elkaar. Leg de sla op een bord en verdeel de dressing erover. Leg vervolgens de gerookte zalm op de sla. Strooi de paprika en ui over de salade. Verdeel de tapenade als een topping over de zalm en garneer het met een halve olijf. Eventueel wat citroensap over de zalm doen.
Lekker met bruin stokbrood of frites.
Ingezonden door: Maggy, Maastricht
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Hollandse garnalen met tuinkruiden en groentjes
Roer de mayonaise, worcestersaus, tabasco, ciderazijn, suiker, melk en een snuifje zout goed tot een... Lees verder |
|
Hartige muffins met Hollandse garnalen
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel ... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
Gevulde zalmforel
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |