Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn in een kommetje en roer er het citroensap door. Verwarm de honing ongeveer 15 seconden in de magnetron en voeg dit toe aan de azijn met citroensap. Meng dit goed door elkaar. Leg de sla op een bord en verdeel de dressing erover. Leg vervolgens de gerookte zalm op de sla. Strooi de paprika en ui over de salade. Verdeel de tapenade als een topping over de zalm en garneer het met een halve olijf. Eventueel wat citroensap over de zalm doen.

Lekker met bruin stokbrood of frites.

Ingezonden door: Maggy, Maastricht


 
Salade met gerookte zalm
• Hoofdgerecht voor 1 persoon personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel tapenade
  • 4 bladeren eikebladsla
  • halve rode ui
  • 1 partje citroen
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 gele paprika
  • bruin stokbrood
  • groene olijf
  • dressing:
  • 6 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel citroensap


  • Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn in een kommetje en roer er het citroensap door. Verwarm de honing ongeveer 15 seconden in de magnetron en voeg dit toe aan de azijn met citroensap. Meng dit goed door elkaar. Leg de sla op een bord en verdeel de dressing erover. Leg vervolgens de gerookte zalm op de sla. Strooi de paprika en ui over de salade. Verdeel de tapenade als een topping over de zalm en garneer het met een halve olijf. Eventueel wat citroensap over de zalm doen.

    Lekker met bruin stokbrood of frites.

    Ingezonden door: Maggy, Maastricht

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Andijviestamppotje met rode poon
    • Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
    • Wrijf de rod... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden