Pangasius

Snijd de pangasiusfilets in stukken van 3 cm en kruid ze pittig met zout, peper en chilipoeder. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en paprika in 3-5 minuten beetgaar. Schep de blokjes vis en olijven erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. Schep de vis heel voorzichtig om. Pers de citroen boven de vis en paprika uit en schep de peterselie erdoor. Warm het gerecht nog heel even door en breng het op smaak met zout en peper.

Lekker met pasta, rijst of couscous en een salade van komkommer.

Tip: schep met de vis ook beetgaar gekookte roosjes broccoli door het gerecht. Vervang de chilipoeder eens door Mexicaanse kruiden of tacokruiden.


 
Roerbak van pangasius met rode en gele paprika
• Wokgerecht voor 4 personen personen; 285 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram pangasiusfilet
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien (dunne partjes)
  • 1 grote rode paprika (reepjes)
  • 1 grote gele paprika (in reepjes)
  • 100 g zwarte olijven zonder pit (gehalveerd)
  • 1/2 citroen
  • 2-3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • zout en versgemalen zwarte peper


  • Snijd de pangasiusfilets in stukken van 3 cm en kruid ze pittig met zout, peper en chilipoeder. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en paprika in 3-5 minuten beetgaar. Schep de blokjes vis en olijven erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. Schep de vis heel voorzichtig om. Pers de citroen boven de vis en paprika uit en schep de peterselie erdoor. Warm het gerecht nog heel even door en breng het op smaak met zout en peper.

    Lekker met pasta, rijst of couscous en een salade van komkommer.

    Tip: schep met de vis ook beetgaar gekookte roosjes broccoli door het gerecht. Vervang de chilipoeder eens door Mexicaanse kruiden of tacokruiden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tarbotfilet met romige basilicumsaus
    Wrijf de tarbotfilets in met zout, versgemalen peper en citroensap en laat ze 5 minuten liggen.
    <... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Salade van gemarineerde paling
    Snijd de palingfilets in stukken van 4 cm. Hak de kappertjes grof. Klop in een kom een dressing van ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden