Pangasius

Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Snijd de pangasiusfilets in repen van 3 cm breed. Verhit de roerbakolie in een wok en roerbak de ui en wortel 2-3 minuten. Schep de repen vis en de peultjes erdoor en roerbak alles nog 2-3 minuten. Meng het limoensap en de oestersaus erdoor en warm het gerecht nog even zachtjes door. Schep tot slot de cashewnoten (en koriander) erdoor.

Lekker met eiermie of pandanrijst.


 
Roergebakken pangasius met oestersaus
• Wokgerecht voor 4 personen personen; 335 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gram pangasiusfilet
  • 150 gram peultjes (gehalveerd)
  • 3 eetlepels (roerbak)olie
  • 2 rode uien (in dunne partjes)
  • 150 gram winterwortel (in dunne plakjes)
  • 1 limoen of ¬Ĺ citroen (uitgeperst)
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels verse koriander (grof gehakt)


  • Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Snijd de pangasiusfilets in repen van 3 cm breed. Verhit de roerbakolie in een wok en roerbak de ui en wortel 2-3 minuten. Schep de repen vis en de peultjes erdoor en roerbak alles nog 2-3 minuten. Meng het limoensap en de oestersaus erdoor en warm het gerecht nog even zachtjes door. Schep tot slot de cashewnoten (en koriander) erdoor.

    Lekker met eiermie of pandanrijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gerookte paling-spread op blini's
    Pureer met een staafmixer de palingfilets (houd er 1 achter voor garnering ) met de mierikswortel en... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla
    Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan spoelen en laten u... Lees verder
    Gebakken pangasius met mosterdsaus
    Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de ... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Gegrilde tonijn met tomatenboter
    Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 ... Lees verder
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden