Pangasius

Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Snijd de pangasiusfilets in repen van 3 cm breed. Verhit de roerbakolie in een wok en roerbak de ui en wortel 2-3 minuten. Schep de repen vis en de peultjes erdoor en roerbak alles nog 2-3 minuten. Meng het limoensap en de oestersaus erdoor en warm het gerecht nog even zachtjes door. Schep tot slot de cashewnoten (en koriander) erdoor.

Lekker met eiermie of pandanrijst.


 
Roergebakken pangasius met oestersaus
• Wokgerecht voor 4 personen personen; 335 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gram pangasiusfilet
  • 150 gram peultjes (gehalveerd)
  • 3 eetlepels (roerbak)olie
  • 2 rode uien (in dunne partjes)
  • 150 gram winterwortel (in dunne plakjes)
  • 1 limoen of ¬Ĺ citroen (uitgeperst)
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels verse koriander (grof gehakt)


  • Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Snijd de pangasiusfilets in repen van 3 cm breed. Verhit de roerbakolie in een wok en roerbak de ui en wortel 2-3 minuten. Schep de repen vis en de peultjes erdoor en roerbak alles nog 2-3 minuten. Meng het limoensap en de oestersaus erdoor en warm het gerecht nog even zachtjes door. Schep tot slot de cashewnoten (en koriander) erdoor.

    Lekker met eiermie of pandanrijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gerookte paling-spread op blini's
    Pureer met een staafmixer de palingfilets (houd er 1 achter voor garnering ) met de mierikswortel en... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‚Äėpluk‚Äô de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Poon van de barbecue met sjalottencompote
    Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter en olie in een hapjespan en fruit de sjalotjes en rod... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Gegrilde rode poon met sinaasappel
    Boen de sinaasappel schoon. Snijd één helft in dunne plakjes en pers de andere helft. Meng knofloo... Lees verder
    Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika
    Verhit de oven voor op 220 ¬įC. Rooster de paprika‚Äôs op een bakplaat 25-30 minuten in het midden v... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden