Pangasius

Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Snijd de pangasiusfilets in repen van 3 cm breed. Verhit de roerbakolie in een wok en roerbak de ui en wortel 2-3 minuten. Schep de repen vis en de peultjes erdoor en roerbak alles nog 2-3 minuten. Meng het limoensap en de oestersaus erdoor en warm het gerecht nog even zachtjes door. Schep tot slot de cashewnoten (en koriander) erdoor.

Lekker met eiermie of pandanrijst.


 
Roergebakken pangasius met oestersaus
• Wokgerecht voor 4 personen personen; 335 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gram pangasiusfilet
  • 150 gram peultjes (gehalveerd)
  • 3 eetlepels (roerbak)olie
  • 2 rode uien (in dunne partjes)
  • 150 gram winterwortel (in dunne plakjes)
  • 1 limoen of Ā½ citroen (uitgeperst)
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels verse koriander (grof gehakt)


  • Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Snijd de pangasiusfilets in repen van 3 cm breed. Verhit de roerbakolie in een wok en roerbak de ui en wortel 2-3 minuten. Schep de repen vis en de peultjes erdoor en roerbak alles nog 2-3 minuten. Meng het limoensap en de oestersaus erdoor en warm het gerecht nog even zachtjes door. Schep tot slot de cashewnoten (en koriander) erdoor.

    Lekker met eiermie of pandanrijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gerookte paling-spread op blini's
    Pureer met een staafmixer de palingfilets (houd er 1 achter voor garnering ) met de mierikswortel en... Lees verder
    Salade in 'n pot met haring
    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandels... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
    Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousseline... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ā€˜plukā€™ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden