Roodbaars

Verwarm de oven voor op 200 graden ÂșC.
Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en peper. Meng in een kom de olijfolie met knoflook, Italiaanse kruiden, zout naar smaak en royaal zwarte peper. Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Schep er 2 eetlepels kruidenolie door. Leg de visfilets erop. Schep de wortel, bleekselderij en tomaten met wat zout en peper naar smaak door de rest van de kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars. Schuif de schaal in de oven en laat de vis in 20-30 minuten gaat worden.

Lekker met salade van geraspte courgette met doperwtjes en fijngehakte munt.

Tip: houdt u van pittig, meng dan ook 1-2 theelepels chilipoeder door de kruidenolie.


 
Roodbaars met groente uit de oven
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 410 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 500 gram roodbaarsfilet
  • halve citroen (uitgeperst)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1Âœ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 450 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 150 gram winterwortel (ikleine blokjes)
  • 2 stengels bleekselderij (kleine blokjes)
  • 5 tomaten (stukjes)


  • Verwarm de oven voor op 200 graden ÂșC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en peper. Meng in een kom de olijfolie met knoflook, Italiaanse kruiden, zout naar smaak en royaal zwarte peper. Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Schep er 2 eetlepels kruidenolie door. Leg de visfilets erop. Schep de wortel, bleekselderij en tomaten met wat zout en peper naar smaak door de rest van de kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars. Schuif de schaal in de oven en laat de vis in 20-30 minuten gaat worden.

    Lekker met salade van geraspte courgette met doperwtjes en fijngehakte munt.

    Tip: houdt u van pittig, meng dan ook 1-2 theelepels chilipoeder door de kruidenolie.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Paëlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden