Poon

Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de poon in met het zout. Pel en snipper de ui. Laat de boter smelten in een ruime koekenpan en bak hierin als de boter bruin begint te worden de poonfilets aan beide kanten bruin en gaar (6-8 minuten afhankelijk van de dikte van de filets). Voeg halverwege de baktijd de ui toe en bak deze mee. Voeg het citroensap en de peterselie aan de vis in de pan toe. Leg de poonfilets op een schaal en garneer met de partjes citroen.

Lekker met gekookte krielaardappeltjes en spinaziesalade.


 
Gebakken rode poon met peterselie en citroen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 224 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram rode poonfilet
  • 2 theelepels zout
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie + 4 toefjes
  • 4 partjes citroen


  • Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de poon in met het zout. Pel en snipper de ui. Laat de boter smelten in een ruime koekenpan en bak hierin als de boter bruin begint te worden de poonfilets aan beide kanten bruin en gaar (6-8 minuten afhankelijk van de dikte van de filets). Voeg halverwege de baktijd de ui toe en bak deze mee. Voeg het citroensap en de peterselie aan de vis in de pan toe. Leg de poonfilets op een schaal en garneer met de partjes citroen.

    Lekker met gekookte krielaardappeltjes en spinaziesalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Tortellinisalade met zalm en forel
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden