Poon

Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de poon in met het zout. Pel en snipper de ui. Laat de boter smelten in een ruime koekenpan en bak hierin als de boter bruin begint te worden de poonfilets aan beide kanten bruin en gaar (6-8 minuten afhankelijk van de dikte van de filets). Voeg halverwege de baktijd de ui toe en bak deze mee. Voeg het citroensap en de peterselie aan de vis in de pan toe. Leg de poonfilets op een schaal en garneer met de partjes citroen.

Lekker met gekookte krielaardappeltjes en spinaziesalade.


 
Gebakken rode poon met peterselie en citroen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 224 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram rode poonfilet
  • 2 theelepels zout
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie + 4 toefjes
  • 4 partjes citroen


  • Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de poon in met het zout. Pel en snipper de ui. Laat de boter smelten in een ruime koekenpan en bak hierin als de boter bruin begint te worden de poonfilets aan beide kanten bruin en gaar (6-8 minuten afhankelijk van de dikte van de filets). Voeg halverwege de baktijd de ui toe en bak deze mee. Voeg het citroensap en de peterselie aan de vis in de pan toe. Leg de poonfilets op een schaal en garneer met de partjes citroen.

    Lekker met gekookte krielaardappeltjes en spinaziesalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla
    Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan spoelen en laten u... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ÂēC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden