Poon

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de vis in met sinaasappelsap, de fijngeperste teentjes knoflook, de tijm en het zout. Laat de vis onder de hete grill rondom bruin en gaar worden (7-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).

Lekker met knoflooksaus, gebakken aardappelen en sperziebonen.


 
Gegrilleerde poon met knoflook en tijm
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 153 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 rode ponen
  • 1 theelepel sinaasappelsap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel zout
  • slaolie


  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de vis in met sinaasappelsap, de fijngeperste teentjes knoflook, de tijm en het zout. Laat de vis onder de hete grill rondom bruin en gaar worden (7-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).

    Lekker met knoflooksaus, gebakken aardappelen en sperziebonen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden