Poon

Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Leg de poonfilets in het hete vocht, zet het vuur laag en laat de poon in 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) gaar worden. Schep tijdens het garen van de vis 3 dl van de bouillon in een steelpannetje. Roer de mosterd en de slagroom erdoor. Zet het pannetje op het vuur en voeg genoeg Allesbinder toe om de saus te binden. Roer de bieslook erdoor. Leg de gepocheerde visfilets met behulp van een schuimspaan op een schaal en schep de saus erover.

Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool of broccoli.


 
Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 217 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram poonfilet
  • 2 visbouillontabletten
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 dl slagroom
  • allesbinder
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook


  • Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Leg de poonfilets in het hete vocht, zet het vuur laag en laat de poon in 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) gaar worden. Schep tijdens het garen van de vis 3 dl van de bouillon in een steelpannetje. Roer de mosterd en de slagroom erdoor. Zet het pannetje op het vuur en voeg genoeg Allesbinder toe om de saus te binden. Roer de bieslook erdoor. Leg de gepocheerde visfilets met behulp van een schuimspaan op een schaal en schep de saus erover.

    Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool of broccoli.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree
    Snijd de geschilde aardappels in blokjes en kook ze in weinig water met wat zout in 15-20 minuten ga... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
    Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden