Poon

Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Leg de poonfilets in het hete vocht, zet het vuur laag en laat de poon in 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) gaar worden. Schep tijdens het garen van de vis 3 dl van de bouillon in een steelpannetje. Roer de mosterd en de slagroom erdoor. Zet het pannetje op het vuur en voeg genoeg Allesbinder toe om de saus te binden. Roer de bieslook erdoor. Leg de gepocheerde visfilets met behulp van een schuimspaan op een schaal en schep de saus erover.

Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool of broccoli.


 
Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 217 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram poonfilet
  • 2 visbouillontabletten
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 dl slagroom
  • allesbinder
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook


  • Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Leg de poonfilets in het hete vocht, zet het vuur laag en laat de poon in 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) gaar worden. Schep tijdens het garen van de vis 3 dl van de bouillon in een steelpannetje. Roer de mosterd en de slagroom erdoor. Zet het pannetje op het vuur en voeg genoeg Allesbinder toe om de saus te binden. Roer de bieslook erdoor. Leg de gepocheerde visfilets met behulp van een schuimspaan op een schaal en schep de saus erover.

    Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool of broccoli.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Bruschetta met haring en gemarineerde rode ui
    Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten ... Lees verder
    Carpaccio van gerookte heilbot met vijgen
    Snijd de vijgen elk in 4 partjes en breng ze met het sinaasappelsap aan de kook. Neem de pan direct ... Lees verder
    Scholfilet met kappertjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
    Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. ... Lees verder
    Venkelrisotto met zalmvlokken
    Venkel en zalm is en blijft een fraaie combinatie. Geef de venkel eerst de tijd om zachtjes te smore... Lees verder
    Scholrolletjes met mosterdsaus
    Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetg... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden