|
|
|
|
|
Gestoomde poon met prei en tomaat |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 186 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
600 gram rode poonfilet 1 prei 3 tomaten 2 teentjes knoflook 3 eetlepels slaolie 1 theelepel bruine basterdsuiker 2 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels tomatenketchup zout en (cayenne)peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de poon in met een snufje zout. Leg de poon op een stoommand en plaats de mand, in een 'stoom'pan boven een laag kokend water. Sluit de pan af en stoom de poon in ca. 10 minuten gaar. Verhit ondertussen de slaolie en bak hierin de prei met de bruine basterdsuiker 4 minuten op een matig vuur. Voeg de reepjes tomaat toe en bak ze even mee. Roer de ketjap, de tomatenketchup en een snufje (cayenne)peper erdoor. Leg de gestoomde poon op een schaal en schep het preimengsel erover.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Verschillende vishapjes
Gevulde tomaten met haring
Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder |
|
Gerookte zalm met courgette
Was de courgette en schaaf driekwart in dunne plakjes. Snijd de rest in kleine blokjes. Snijd de tom... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Lekkerbek met zoetzure ananassaus
Verwarm de oven voor op 160°C.
Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
Noedelsalade met garnalen en (rode) mul
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking in visbouillon. Giet de noedels daarna af en ... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |