Roodbaars

Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne reepjes. Breng in een (saus)pan 2 dl sherry met de fond, tijm en de rest van de sinaasappelschil aan de kook. Kook het vocht op hoog vuur in ongeveer 10 minuten in tot er nog een kwart over is. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, schep de paprika en de rest van de sherry erdoor en stoof de paprika in 3-4 minuten heel zachtjes beetgaar. Houd ze warm. Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie met 25 g roomboter in een grote koekenpan en bak de roodbaarsfilets in 3-5 minuten knapperig bruin en gaar. Verwijder de sinaasappelschil en tijm uit het ingekookte vocht. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel op hoog vuur nog even in tot een vrij dikke saus ontstaat. Voeg de rest van de boter toe en klop de saus met een staafmixer mooi schuimig. Schep de saus op vier warme borden. Leg de gebakken roodbaarsfilet in het midden en verdeel de paprikaringen en de reepjes sinaasappelschil erover.

Lekker met aardappelkroketjes.


 
Roodbaars met schuimige sherrysaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 555 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (√† 150 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 2¬Ĺ dl medium dry sherry
  • 2 dl visfond of visbouillon (van tablet)
  • 2 takjes tijm
  • 2 rode paprika‚Äôs
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram roomboter
  • 125 ml slagroom
  • zout en peper


  • Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne reepjes. Breng in een (saus)pan 2 dl sherry met de fond, tijm en de rest van de sinaasappelschil aan de kook. Kook het vocht op hoog vuur in ongeveer 10 minuten in tot er nog een kwart over is. Maak intussen de paprika‚Äôs schoon en snijd ze in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, schep de paprika en de rest van de sherry erdoor en stoof de paprika in 3-4 minuten heel zachtjes beetgaar. Houd ze warm. Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie met 25 g roomboter in een grote koekenpan en bak de roodbaarsfilets in 3-5 minuten knapperig bruin en gaar. Verwijder de sinaasappelschil en tijm uit het ingekookte vocht. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel op hoog vuur nog even in tot een vrij dikke saus ontstaat. Voeg de rest van de boter toe en klop de saus met een staafmixer mooi schuimig. Schep de saus op vier warme borden. Leg de gebakken roodbaarsfilet in het midden en verdeel de paprikaringen en de reepjes sinaasappelschil erover.

    Lekker met aardappelkroketjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Langoustines met basilicumolie
    1. Verwarm de ovengrill. Snijd de langoustines met een scherp mes in de lengte
    doormidden. Dat ... Lees verder
    Boerensandwich met haring en radijs
    Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radi... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160¬ļC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Krabkoekjes met yoghurtdip
    Doe de krab in een kom. Verhit de boter in een pan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden