Roodbaars

Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne reepjes. Breng in een (saus)pan 2 dl sherry met de fond, tijm en de rest van de sinaasappelschil aan de kook. Kook het vocht op hoog vuur in ongeveer 10 minuten in tot er nog een kwart over is. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, schep de paprika en de rest van de sherry erdoor en stoof de paprika in 3-4 minuten heel zachtjes beetgaar. Houd ze warm. Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie met 25 g roomboter in een grote koekenpan en bak de roodbaarsfilets in 3-5 minuten knapperig bruin en gaar. Verwijder de sinaasappelschil en tijm uit het ingekookte vocht. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel op hoog vuur nog even in tot een vrij dikke saus ontstaat. Voeg de rest van de boter toe en klop de saus met een staafmixer mooi schuimig. Schep de saus op vier warme borden. Leg de gebakken roodbaarsfilet in het midden en verdeel de paprikaringen en de reepjes sinaasappelschil erover.

Lekker met aardappelkroketjes.


 
Roodbaars met schuimige sherrysaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 555 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (√† 150 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 2¬Ĺ dl medium dry sherry
  • 2 dl visfond of visbouillon (van tablet)
  • 2 takjes tijm
  • 2 rode paprika‚Äôs
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram roomboter
  • 125 ml slagroom
  • zout en peper


  • Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne reepjes. Breng in een (saus)pan 2 dl sherry met de fond, tijm en de rest van de sinaasappelschil aan de kook. Kook het vocht op hoog vuur in ongeveer 10 minuten in tot er nog een kwart over is. Maak intussen de paprika‚Äôs schoon en snijd ze in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, schep de paprika en de rest van de sherry erdoor en stoof de paprika in 3-4 minuten heel zachtjes beetgaar. Houd ze warm. Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie met 25 g roomboter in een grote koekenpan en bak de roodbaarsfilets in 3-5 minuten knapperig bruin en gaar. Verwijder de sinaasappelschil en tijm uit het ingekookte vocht. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel op hoog vuur nog even in tot een vrij dikke saus ontstaat. Voeg de rest van de boter toe en klop de saus met een staafmixer mooi schuimig. Schep de saus op vier warme borden. Leg de gebakken roodbaarsfilet in het midden en verdeel de paprikaringen en de reepjes sinaasappelschil erover.

    Lekker met aardappelkroketjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Gemarineerde haringrolletjes met augurk
    Meng in een pan (geen aluminium) de honing met de wijn, azijn, mosterdzaadjes en peperkorrels. Voeg ... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Romige garnalencurry
    Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes u... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden