Roodbaars

Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne reepjes. Breng in een (saus)pan 2 dl sherry met de fond, tijm en de rest van de sinaasappelschil aan de kook. Kook het vocht op hoog vuur in ongeveer 10 minuten in tot er nog een kwart over is. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, schep de paprika en de rest van de sherry erdoor en stoof de paprika in 3-4 minuten heel zachtjes beetgaar. Houd ze warm. Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie met 25 g roomboter in een grote koekenpan en bak de roodbaarsfilets in 3-5 minuten knapperig bruin en gaar. Verwijder de sinaasappelschil en tijm uit het ingekookte vocht. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel op hoog vuur nog even in tot een vrij dikke saus ontstaat. Voeg de rest van de boter toe en klop de saus met een staafmixer mooi schuimig. Schep de saus op vier warme borden. Leg de gebakken roodbaarsfilet in het midden en verdeel de paprikaringen en de reepjes sinaasappelschil erover.

Lekker met aardappelkroketjes.


 
Roodbaars met schuimige sherrysaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 555 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (√† 150 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 2¬Ĺ dl medium dry sherry
  • 2 dl visfond of visbouillon (van tablet)
  • 2 takjes tijm
  • 2 rode paprika‚Äôs
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram roomboter
  • 125 ml slagroom
  • zout en peper


  • Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne reepjes. Breng in een (saus)pan 2 dl sherry met de fond, tijm en de rest van de sinaasappelschil aan de kook. Kook het vocht op hoog vuur in ongeveer 10 minuten in tot er nog een kwart over is. Maak intussen de paprika‚Äôs schoon en snijd ze in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, schep de paprika en de rest van de sherry erdoor en stoof de paprika in 3-4 minuten heel zachtjes beetgaar. Houd ze warm. Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie met 25 g roomboter in een grote koekenpan en bak de roodbaarsfilets in 3-5 minuten knapperig bruin en gaar. Verwijder de sinaasappelschil en tijm uit het ingekookte vocht. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel op hoog vuur nog even in tot een vrij dikke saus ontstaat. Voeg de rest van de boter toe en klop de saus met een staafmixer mooi schuimig. Schep de saus op vier warme borden. Leg de gebakken roodbaarsfilet in het midden en verdeel de paprikaringen en de reepjes sinaasappelschil erover.

    Lekker met aardappelkroketjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Zalmfilet met asperges uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180 ¬įC. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten ligg... Lees verder
    Provençaalse mosselen
    Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde toma... Lees verder
    Scholfilet met een kruimel-korstje en olijven
    Verwarm de oven voor op 200 C.
    Verwijder de korsten van de boterhammen en maal het brood fijn.... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden