Schol

Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de tomatenblokjes met sap, de wijnazijn, tomatenpuree, witte wijn en visbouillon toe en laat de saus iets inkoken. Snijd de olijven in plakjes en schep deze met de basilicum door de saus. Schaaf de gewassen courgette in lange linten. Roerbak ze 3 minuten met peper en zout in hete olijfolie. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Bestrooi de schollen met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit de rest van de olie met de boter in een ruime koekenpan en bak ze aan elke kant in 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. Keer ze tijdens het bakken maar één keer! Serveer de vis op de courgettelinten met de tomaten-olijvensaus.

Lekker met pasta.

Tip: neem in plaats van scholfilets hele schollen en voeg enkele fijngesneden ansjovisfilets aan de saus toe.


 
Schol met tomaten-olijvensaus en courgette
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 684 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 ontvelde schollen (√† 250 gram)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • tomatenblokjes op sap (blik 400 gram)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 1¬Ĺ dl visbouillon (van tablet)
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel versgehakte basilicum
  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels bloem
  • 25 gram boter
  • peper en zout


  • Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de tomatenblokjes met sap, de wijnazijn, tomatenpuree, witte wijn en visbouillon toe en laat de saus iets inkoken. Snijd de olijven in plakjes en schep deze met de basilicum door de saus. Schaaf de gewassen courgette in lange linten. Roerbak ze 3 minuten met peper en zout in hete olijfolie. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Bestrooi de schollen met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit de rest van de olie met de boter in een ruime koekenpan en bak ze aan elke kant in 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. Keer ze tijdens het bakken maar √©√©n keer! Serveer de vis op de courgettelinten met de tomaten-olijvensaus.

    Lekker met pasta.

    Tip: neem in plaats van scholfilets hele schollen en voeg enkele fijngesneden ansjovisfilets aan de saus toe.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    Oosterse mosselen uit de wok
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd ook de gember i... Lees verder
    Langoustines met basilicumolie
    1. Verwarm de ovengrill. Snijd de langoustines met een scherp mes in de lengte
    doormidden. Dat ... Lees verder
    Mosselen op z'n Vlaams
    Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verh... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden