Schol

Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de tomatenblokjes met sap, de wijnazijn, tomatenpuree, witte wijn en visbouillon toe en laat de saus iets inkoken. Snijd de olijven in plakjes en schep deze met de basilicum door de saus. Schaaf de gewassen courgette in lange linten. Roerbak ze 3 minuten met peper en zout in hete olijfolie. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Bestrooi de schollen met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit de rest van de olie met de boter in een ruime koekenpan en bak ze aan elke kant in 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. Keer ze tijdens het bakken maar één keer! Serveer de vis op de courgettelinten met de tomaten-olijvensaus.

Lekker met pasta.

Tip: neem in plaats van scholfilets hele schollen en voeg enkele fijngesneden ansjovisfilets aan de saus toe.


 
Schol met tomaten-olijvensaus en courgette
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 684 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 ontvelde schollen (à 250 gram)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • tomatenblokjes op sap (blik 400 gram)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 1½ dl visbouillon (van tablet)
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel versgehakte basilicum
  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels bloem
  • 25 gram boter
  • peper en zout


  • Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de tomatenblokjes met sap, de wijnazijn, tomatenpuree, witte wijn en visbouillon toe en laat de saus iets inkoken. Snijd de olijven in plakjes en schep deze met de basilicum door de saus. Schaaf de gewassen courgette in lange linten. Roerbak ze 3 minuten met peper en zout in hete olijfolie. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Bestrooi de schollen met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit de rest van de olie met de boter in een ruime koekenpan en bak ze aan elke kant in 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. Keer ze tijdens het bakken maar één keer! Serveer de vis op de courgettelinten met de tomaten-olijvensaus.

    Lekker met pasta.

    Tip: neem in plaats van scholfilets hele schollen en voeg enkele fijngesneden ansjovisfilets aan de saus toe.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken rode poon met peterselie en citroen
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog. Wrijf de poon in met het zout. Pe... Lees verder
    Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel soj... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden