Schol

Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de tomatenblokjes met sap, de wijnazijn, tomatenpuree, witte wijn en visbouillon toe en laat de saus iets inkoken. Snijd de olijven in plakjes en schep deze met de basilicum door de saus. Schaaf de gewassen courgette in lange linten. Roerbak ze 3 minuten met peper en zout in hete olijfolie. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Bestrooi de schollen met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit de rest van de olie met de boter in een ruime koekenpan en bak ze aan elke kant in 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. Keer ze tijdens het bakken maar één keer! Serveer de vis op de courgettelinten met de tomaten-olijvensaus.

Lekker met pasta.

Tip: neem in plaats van scholfilets hele schollen en voeg enkele fijngesneden ansjovisfilets aan de saus toe.


 
Schol met tomaten-olijvensaus en courgette
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 684 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 ontvelde schollen (√† 250 gram)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • tomatenblokjes op sap (blik 400 gram)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 1¬Ĺ dl visbouillon (van tablet)
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel versgehakte basilicum
  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels bloem
  • 25 gram boter
  • peper en zout


  • Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de tomatenblokjes met sap, de wijnazijn, tomatenpuree, witte wijn en visbouillon toe en laat de saus iets inkoken. Snijd de olijven in plakjes en schep deze met de basilicum door de saus. Schaaf de gewassen courgette in lange linten. Roerbak ze 3 minuten met peper en zout in hete olijfolie. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Bestrooi de schollen met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit de rest van de olie met de boter in een ruime koekenpan en bak ze aan elke kant in 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. Keer ze tijdens het bakken maar √©√©n keer! Serveer de vis op de courgettelinten met de tomaten-olijvensaus.

    Lekker met pasta.

    Tip: neem in plaats van scholfilets hele schollen en voeg enkele fijngesneden ansjovisfilets aan de saus toe.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ¬ļC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
    Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousseline... Lees verder
    Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden