Schol

Verwarm de oven voor op 200 C.
Verwijder de korsten van de boterhammen en maal het brood fijn. Hak de olijven fijn en meng ze met de broodkruimels, de peterselie, de provençaalse kruiden, een snufje zout, peper, ½ eetlepel citroensap en ½ dl olie. Vet een ruime, lage ovenvaste schaal in met een beetje olie. Besprenkel de scholfilets met 1½ eetlepel citroensap en leg ze naast elkaar in de schaal. Bestrooi ze met wat zout en bedek ze met het broodkruimelmengsel. Zet de schaal boven in de oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar en krokant worden. Een mediterrane groenteschotel van courgette, aubergine, en tomaat zal hier bijzonder lekker bij smaken.


 
Scholfilet met een kruimel-korstje en olijven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 249 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 8 scholfilets
  • 6 oude witte boterhammen
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels citroensap
  • olijfolie
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 200 C.
    Verwijder de korsten van de boterhammen en maal het brood fijn. Hak de olijven fijn en meng ze met de broodkruimels, de peterselie, de provençaalse kruiden, een snufje zout, peper, ½ eetlepel citroensap en ½ dl olie. Vet een ruime, lage ovenvaste schaal in met een beetje olie. Besprenkel de scholfilets met 1½ eetlepel citroensap en leg ze naast elkaar in de schaal. Bestrooi ze met wat zout en bedek ze met het broodkruimelmengsel. Zet de schaal boven in de oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar en krokant worden. Een mediterrane groenteschotel van courgette, aubergine, en tomaat zal hier bijzonder lekker bij smaken.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tomatentaartjes met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes brood uit. ... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Garnalencocktail met mango en limoendressing
    Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Penne met Hollandse garnalen
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Pel en snipper... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden