Schol

Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Leg de filets in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en kappertjes en verdeel het over de scholfilets. Laat het gerecht in de oven in 15 minuten gaar worden.

Lekker met gebakken aardappeltjes en salade.


 
Scholfilet met kappertjes uit de oven
• Ovengerecht voor 2 personen personen; 380 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 300 gram scholfilet
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels kappertjes
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 180°C.
    Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Leg de filets in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en kappertjes en verdeel het over de scholfilets. Laat het gerecht in de oven in 15 minuten gaar worden.

    Lekker met gebakken aardappeltjes en salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Zalmmousse met geroosterde paprika
    Verwarm de ovengrill voor. Schep de stukken paprika in een bakblik of lage ovenschaal om met 2 eetle... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden