Schol

Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Leg de filets in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en kappertjes en verdeel het over de scholfilets. Laat het gerecht in de oven in 15 minuten gaar worden.

Lekker met gebakken aardappeltjes en salade.


 
Scholfilet met kappertjes uit de oven
• Ovengerecht voor 2 personen personen; 380 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 300 gram scholfilet
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels kappertjes
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 180°C.
    Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Leg de filets in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en kappertjes en verdeel het over de scholfilets. Laat het gerecht in de oven in 15 minuten gaar worden.

    Lekker met gebakken aardappeltjes en salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    Pangasius met roergebakken groenten
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Roer in een platte... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Forel met hazelnoten en peterselie
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fij... Lees verder
    Hele mul uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Kook de asperges in een pan met ruim kokend water in 3 minuten beet... Lees verder
    Haringtartaar met sla en krielaardappels
    Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze... Lees verder
    Tilapia met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill.... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden