Schol

Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetgaar. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Snijd het bosuitje in dunne reepjes van 5 cm lang. Giet de boontjes af. Leg op elke scholfilet aan het brede uiteinde een bergje van boontjes, wortel en bosui en rol de scholrolletjes zo op, dat de groente er aan √©√©n kant uitsteekt. Plaats de rolletjes naast elkaar in een goed ingevette lage ovenschaal. Roer in een kom de cr√®me fra√ģche met mosterd, wijn, zout en peper naar smaak door elkaar en schenk de saus over de rolletjes. Laat de scholrolletjes in een voorverwarmde oven van 175¬įC in ongeveer 15 minuten gaar worden of in de magnetron op 600 watt in 10 minuten.


 
Scholrolletjes met mosterdsaus
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 415 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 300 gram scholfilets
  • 100 gram dunne sperziebonen
  • zout, peper
  • 1 bosuitje
  • 50 gram in reepjes gesneden wortel
  • 125 ml cr√®me fra√ģche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • ¬Ĺ dl droge witte wijn


  • Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetgaar. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Snijd het bosuitje in dunne reepjes van 5 cm lang. Giet de boontjes af. Leg op elke scholfilet aan het brede uiteinde een bergje van boontjes, wortel en bosui en rol de scholrolletjes zo op, dat de groente er aan √©√©n kant uitsteekt. Plaats de rolletjes naast elkaar in een goed ingevette lage ovenschaal. Roer in een kom de cr√®me fra√ģche met mosterd, wijn, zout en peper naar smaak door elkaar en schenk de saus over de rolletjes. Laat de scholrolletjes in een voorverwarmde oven van 175¬įC in ongeveer 15 minuten gaar worden of in de magnetron op 600 watt in 10 minuten.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Griekse garnalensalade in minipaprika's
    Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim koke... Lees verder
    Tonijncarpaccio met rucolapesto
    Leg de tonijn 1 uur in de diepvries om stevig te worden en straks makkelijk dunne plakjes ervan te s... Lees verder
    Hapjes met zalm, paling en garnalen
    Gepofte krielaardappeltjes met zalm
    Schep in een bakblik 500 g krielaardappeltjes in de schil m... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Tortellinisalade met zalm en forel
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Courtbouillon
    Spoel de visresten even af onder koud water. Verhit de olie en fruit hierin de groenten behalve de u... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden