Schol

Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetgaar. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Snijd het bosuitje in dunne reepjes van 5 cm lang. Giet de boontjes af. Leg op elke scholfilet aan het brede uiteinde een bergje van boontjes, wortel en bosui en rol de scholrolletjes zo op, dat de groente er aan één kant uitsteekt. Plaats de rolletjes naast elkaar in een goed ingevette lage ovenschaal. Roer in een kom de crème fraîche met mosterd, wijn, zout en peper naar smaak door elkaar en schenk de saus over de rolletjes. Laat de scholrolletjes in een voorverwarmde oven van 175°C in ongeveer 15 minuten gaar worden of in de magnetron op 600 watt in 10 minuten.


 
Scholrolletjes met mosterdsaus
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 415 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 300 gram scholfilets
  • 100 gram dunne sperziebonen
  • zout, peper
  • 1 bosuitje
  • 50 gram in reepjes gesneden wortel
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • ½ dl droge witte wijn


  • Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetgaar. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Snijd het bosuitje in dunne reepjes van 5 cm lang. Giet de boontjes af. Leg op elke scholfilet aan het brede uiteinde een bergje van boontjes, wortel en bosui en rol de scholrolletjes zo op, dat de groente er aan één kant uitsteekt. Plaats de rolletjes naast elkaar in een goed ingevette lage ovenschaal. Roer in een kom de crème fraîche met mosterd, wijn, zout en peper naar smaak door elkaar en schenk de saus over de rolletjes. Laat de scholrolletjes in een voorverwarmde oven van 175°C in ongeveer 15 minuten gaar worden of in de magnetron op 600 watt in 10 minuten.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Spaghetti met clams
    Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
    Verwarm de ol... Lees verder
    Knapperige bakjes met Hollandse garnalen
    Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Zeewolf met parmaham en olijven
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Scholfilet met kappertjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden