Schol

Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een smal hoog pannetje Ā½ liter water met de bouillontablet zachtjes aan de kook. Bestrooi de scholfilets met wat zout en in totaal 1 eetlepel dille. Leg onder aan elke scholfilet een reep zalm. Rol de scholfilets op en prik ze met cocktailprikkers vast. Leg de scholrolletjes met een schuimspaan voorzichtig in de bouillon, breng het vocht voorzichtig tegen de kook aan en pocheer de scholrolletjes op een laag vuur in 10 minuten. Verwarm intussen de saus en roer het citroensap en de rest van de dille erdoor. (snufje suiker toevoegen). Leg de scholrolletjes op 2 warme borden, verwijder de cocktailprikkers en schep de saus erover.

Lekker met luchtige aardappelpuree en worteltjes met peultjes.


 
Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 375 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 halve ontvelde scholfilets
  • 150 gram zalmfilet
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 1 visbouillontablet
  • 2 dl bechamelsaus (kant-en-klaar)
  • 3 eetlepels citroensap
  • snufje suiker
  • zout


  • Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een smal hoog pannetje Ā½ liter water met de bouillontablet zachtjes aan de kook. Bestrooi de scholfilets met wat zout en in totaal 1 eetlepel dille. Leg onder aan elke scholfilet een reep zalm. Rol de scholfilets op en prik ze met cocktailprikkers vast. Leg de scholrolletjes met een schuimspaan voorzichtig in de bouillon, breng het vocht voorzichtig tegen de kook aan en pocheer de scholrolletjes op een laag vuur in 10 minuten. Verwarm intussen de saus en roer het citroensap en de rest van de dille erdoor. (snufje suiker toevoegen). Leg de scholrolletjes op 2 warme borden, verwijder de cocktailprikkers en schep de saus erover.

    Lekker met luchtige aardappelpuree en worteltjes met peultjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
    Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
    Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. B... Lees verder
    Visnuggets en worteltjes in een zakje
    ā€¢ Verwarm de oven voor op 200 ĖšC. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en shoarmakruiden en wen... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden