Schol

Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en schep het sjalotje, knoflook, paprika en tijm erdoor. Zet de deksel op de pan en smoor de paprika in ca. 5 minuten heel zachtjes gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren.Voeg zout en peper naar smaak toe. Halveer de scholfilets in de lengte. Klop in een diep bord het ei los met zout, peper en paprikapoeder. Wentel de scholfilets eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in ca. 6-8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op vier borden en schep de paprika erover. Lekker met rijst en een groene salade.


 
Gebakken scholfilet met kleurige paprika
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 345 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram scholfilets
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele paprika
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels tijm
  • 1 ei
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 50 gram paneermeel
  • ¬Ĺ blikje tomaatstukjes
  • zout en versgemalen peper


  • Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika‚Äôs schoon en snijd ze in kleine blokjes. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en schep het sjalotje, knoflook, paprika en tijm erdoor. Zet de deksel op de pan en smoor de paprika in ca. 5 minuten heel zachtjes gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren.Voeg zout en peper naar smaak toe. Halveer de scholfilets in de lengte. Klop in een diep bord het ei los met zout, peper en paprikapoeder. Wentel de scholfilets eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in ca. 6-8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op vier borden en schep de paprika erover. Lekker met rijst en een groene salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ¬ļC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Crostini met heilbotrillettes
    Verwarm de oven voor tot 220 ¬ļC. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Leg het brood op een bakplaa... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Griekse sardinespread
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer de sardines met de pijnboompitten... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160¬ļC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden