Schol

Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en schep het sjalotje, knoflook, paprika en tijm erdoor. Zet de deksel op de pan en smoor de paprika in ca. 5 minuten heel zachtjes gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren.Voeg zout en peper naar smaak toe. Halveer de scholfilets in de lengte. Klop in een diep bord het ei los met zout, peper en paprikapoeder. Wentel de scholfilets eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in ca. 6-8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op vier borden en schep de paprika erover. Lekker met rijst en een groene salade.


 
Gebakken scholfilet met kleurige paprika
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 345 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 gram scholfilets
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele paprika
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels tijm
  • 1 ei
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 50 gram paneermeel
  • ¬Ĺ blikje tomaatstukjes
  • zout en versgemalen peper


  • Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika‚Äôs schoon en snijd ze in kleine blokjes. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en schep het sjalotje, knoflook, paprika en tijm erdoor. Zet de deksel op de pan en smoor de paprika in ca. 5 minuten heel zachtjes gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren.Voeg zout en peper naar smaak toe. Halveer de scholfilets in de lengte. Klop in een diep bord het ei los met zout, peper en paprikapoeder. Wentel de scholfilets eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in ca. 6-8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op vier borden en schep de paprika erover. Lekker met rijst en een groene salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ¬ļC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden