Schol

Halveer de olijven. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de scholfilets met wat bloem en zout. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Voeg de olijven en de zilveruitjes toe en bak ze 2 minuten mee. Besprenkel met het zoetzure vocht van de uitjes. Direct serveren.

Lekker met gekookte tagliatelle met reepjes gebakken prei en stukjes tomaat erdoor.


 
Gebakken scholfilet met olijven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 385 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram ontvelde scholfilet
  • 100 gram gekruide groene olijven zonder pit
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels slaolie
  • 25 gram boter
  • 100 gram zoetzure zilveruitjes
  • 4 eetlepels vocht
  • zout en peper


  • Halveer de olijven. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de scholfilets met wat bloem en zout. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Voeg de olijven en de zilveruitjes toe en bak ze 2 minuten mee. Besprenkel met het zoetzure vocht van de uitjes. Direct serveren.

    Lekker met gekookte tagliatelle met reepjes gebakken prei en stukjes tomaat erdoor.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalmmousse met geroosterde paprika
    Verwarm de ovengrill voor. Schep de stukken paprika in een bakblik of lage ovenschaal om met 2 eetle... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ¬ļC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Thaise mosselen
    Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven s... Lees verder
    Thaise viscakejes
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden