Schol

Halveer de olijven. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de scholfilets met wat bloem en zout. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Voeg de olijven en de zilveruitjes toe en bak ze 2 minuten mee. Besprenkel met het zoetzure vocht van de uitjes. Direct serveren.

Lekker met gekookte tagliatelle met reepjes gebakken prei en stukjes tomaat erdoor.


 
Gebakken scholfilet met olijven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 385 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram ontvelde scholfilet
  • 100 gram gekruide groene olijven zonder pit
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels slaolie
  • 25 gram boter
  • 100 gram zoetzure zilveruitjes
  • 4 eetlepels vocht
  • zout en peper


  • Halveer de olijven. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de scholfilets met wat bloem en zout. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag) en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Voeg de olijven en de zilveruitjes toe en bak ze 2 minuten mee. Besprenkel met het zoetzure vocht van de uitjes. Direct serveren.

    Lekker met gekookte tagliatelle met reepjes gebakken prei en stukjes tomaat erdoor.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken forel met koriander en gember
    Bestrooi de vissen aan de binnenkant met peper en zout. Meng de gember, knoflook en de helft van de ... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden