Schol

Halveer de scholfilets in de lengte, spoel ze af onder stromend water en dep ze droog. Roer op een bord de bloem, chilipoeder, Italiaanse kruiden, 2 theelepels zout en peper door elkaar. Wentel de scholfilets door de bloem, schud overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de scholfilets (in gedeelten) in 5-7 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Halveer de tomaatjes en leg ze met het snijvlak in het bakvet. Bak ze in 2 minuten bruin. Leg op vier borden elk drie scholfilets en leg de tomaatjes ernaast.

Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.


 
Gebakken scholfilet met tomaatjes
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 325 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram scholfilet
  • 75 gram bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (of uit de diepvries van Dar√©gal)
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • zout en peper


  • Halveer de scholfilets in de lengte, spoel ze af onder stromend water en dep ze droog. Roer op een bord de bloem, chilipoeder, Italiaanse kruiden, 2 theelepels zout en peper door elkaar. Wentel de scholfilets door de bloem, schud overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de scholfilets (in gedeelten) in 5-7 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Halveer de tomaatjes en leg ze met het snijvlak in het bakvet. Bak ze in 2 minuten bruin. Leg op vier borden elk drie scholfilets en leg de tomaatjes ernaast.

    Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    Franse boule gevuld met gerookte zalm
    Snijd een kap van het brood en hol het brood uit tot op 3 cm van de wand. Verdeel het broodkruim in ... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Griekse sardinespread
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer de sardines met de pijnboompitten... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden