Verwarm de oven voor op 180ºC.
Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis in stukjes. Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en snijd ze in dunne reepjes. Meng de eieren met de crème fraîche, de peterselie, een snufje zout en wat peper. Vet een taartvorm (22-24 cm doorsnede) in met wat boter. Leg de filodeegvellen op elkaar in de taartvorm (ze mogen over de rand hangen). Leg de zalmstukjes en de reepjes geroosterde paprika in de taartvorm en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de taart warm.

Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.


 
Hartige zalmtaart
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 560 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 1 groot blik zalm (400 gram)
  • 1 potje geroosterde paprika (400 gram)
  • 4 eieren
  • 2 dl crème fraîche of Room Fris
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 50 gram boter
  • 6 ontdooide vellen filodeeg
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
    Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis in stukjes. Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en snijd ze in dunne reepjes. Meng de eieren met de crème fraîche, de peterselie, een snufje zout en wat peper. Vet een taartvorm (22-24 cm doorsnede) in met wat boter. Leg de filodeegvellen op elkaar in de taartvorm (ze mogen over de rand hangen). Leg de zalmstukjes en de reepjes geroosterde paprika in de taartvorm en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de taart warm.

    Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    kabeljauwfilet op stamppotje
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schil de aardappels. Was en snijd de aardappels in stukke... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ºC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden