Verwarm de oven voor op 180ºC.
Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis in stukjes. Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en snijd ze in dunne reepjes. Meng de eieren met de crème fraîche, de peterselie, een snufje zout en wat peper. Vet een taartvorm (22-24 cm doorsnede) in met wat boter. Leg de filodeegvellen op elkaar in de taartvorm (ze mogen over de rand hangen). Leg de zalmstukjes en de reepjes geroosterde paprika in de taartvorm en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de taart warm.

Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.


 
Hartige zalmtaart
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 560 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 1 groot blik zalm (400 gram)
  • 1 potje geroosterde paprika (400 gram)
  • 4 eieren
  • 2 dl crème fraîche of Room Fris
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 50 gram boter
  • 6 ontdooide vellen filodeeg
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
    Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis in stukjes. Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en snijd ze in dunne reepjes. Meng de eieren met de crème fraîche, de peterselie, een snufje zout en wat peper. Vet een taartvorm (22-24 cm doorsnede) in met wat boter. Leg de filodeegvellen op elkaar in de taartvorm (ze mogen over de rand hangen). Leg de zalmstukjes en de reepjes geroosterde paprika in de taartvorm en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de taart warm.

    Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere witte wijn. Gastronomische wijn bij uitstek.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Poke Bowl met tonijn
    Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen. Bre... Lees verder
    Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
    Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden