Schol

Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Verhit 2 eetlepels margarine in een pan met een dikke bodem en bak de stukjes appel met ½ eetlepel kerriepoeder al omscheppend in 4-5 minuten beetgaar. Schep de munt erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Verkruimel de sneetjes brood fijn (in de keukenmachine). Klop in een diep bord de eieren los met het ½ eetlepel kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Wentel de scholfilets eerst door het ei en druk ze dan in het broodkruim. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de scholfilets op vier borden en schep de appelcompote ernaast.

Lekker met sugarsnaps en aardappelpuree.

Tip: neem in plaats van kerriepoeder eens shoarmakruiden of Mexicaanse kruiden


 
Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 325 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 8 scholfilets
  • 3 appels
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 4 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels verse munt (reepjes)
  • 3 sneetjes oud bruin brood
  • 2 eieren
  • zout en versgemalen peper


  • Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Verhit 2 eetlepels margarine in een pan met een dikke bodem en bak de stukjes appel met ½ eetlepel kerriepoeder al omscheppend in 4-5 minuten beetgaar. Schep de munt erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Verkruimel de sneetjes brood fijn (in de keukenmachine). Klop in een diep bord de eieren los met het ½ eetlepel kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Wentel de scholfilets eerst door het ei en druk ze dan in het broodkruim. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de scholfilets op vier borden en schep de appelcompote ernaast.

    Lekker met sugarsnaps en aardappelpuree.

    Tip: neem in plaats van kerriepoeder eens shoarmakruiden of Mexicaanse kruiden

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Mediterrane maaltijdsalade met langoustines
    Verwarm de oven voor op 175 ËšC. Schep de blokjes brood in een bakblik om met 1 eetlepel olijfolie e... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus
    Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een... Lees verder
    Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
    Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden