|
|
|
|
|
Gebakken scholfilets met hartige appelcompote |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 325 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
8 scholfilets 3 appels 1 eetlepel kerriepoeder 4 eetlepel vloeibare margarine 2 eetlepels verse munt (reepjes) 3 sneetjes oud bruin brood 2 eieren zout en versgemalen peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Verhit 2 eetlepels margarine in een pan met een dikke bodem en bak de stukjes appel met ½ eetlepel kerriepoeder al omscheppend in 4-5 minuten beetgaar. Schep de munt erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Verkruimel de sneetjes brood fijn (in de keukenmachine). Klop in een diep bord de eieren los met het ½ eetlepel kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Wentel de scholfilets eerst door het ei en druk ze dan in het broodkruim. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de scholfilets op vier borden en schep de appelcompote ernaast.
Lekker met sugarsnaps en aardappelpuree.
Tip: neem in plaats van kerriepoeder eens shoarmakruiden of Mexicaanse kruiden
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Vissalade met voorjaarsgroenten
Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder |
|
Sushi met zalm en komkommer
Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder |
|
Mediterrane maaltijdsalade met langoustines
Verwarm de oven voor op 175 ËšC. Schep de blokjes brood in een bakblik om met 1 eetlepel olijfolie e... Lees verder |
|
Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder |
|
Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus
Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een... Lees verder |
|
Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |