Zalm

Gepofte krielaardappeltjes met zalm
Schep in een bakblik 500 g krielaardappeltjes in de schil met 2 eetlepels olijfolie, zeezout en peper door elkaar en pof ze in een voorverwarmde oven van 220 °C in 25 minuten gaar. Snijd elke aardappel in, duw ze wat open en schep er een lepel verse roomkaas met mierikswortel in en garneer met reepjes gerookte zalm.

Wijntip:
Een Riesling maakt het zalmhapje frisser, met een Pinot Blanc wordt het zachter.

Garnalentostada
Steek met een glas met een doorsnede van 5 cm rondjes uit 4 bloemtortilla’s, bestrijk ze met roerbakolie en bak ze knapperig bruin in een koekenpan. Meng 200 g Hollandse garnalen met 2-3 eetlepels kerriesaus met ananas en 2 eetlepels fijngehakte koriander. Schep de garnalen op de tostada’s en strooi er wat kleine blokjes rode paprika over.

Wijntip:
De geurige Gewurztraminer doet het goed bij de kruidige kerrie-tostada.

Pitapuntjes met paling
Snijd 100 g gerookte paling in dunne reepjes en meng ze met wat citroensap, zout en peper. Rooster 4 pitabroodjes en snijd ze in vieren. Schep er wat zure room of crème fraîche in en duw er een toefje waterkers of rucola in. Schep de paling erop. Serveer de pitapuntjes rechtop naast elkaar in een laag ovenschaaltje.

Wijntip:
Een pittige Pinot Gris past bij pita met paling.



 
Hapjes met zalm, paling en garnalen
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • Gepofte krielaardappeltjes met zalm
  • 100 gram reepjes gerookte zalm
  • 500 gram krielaardappeltjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • peper
  • 1 lepel verse roomkaas
  • mierikswortel
  • Garnalentostada
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 2-3 eetlepels kerriesaus met ananas
  • 2eetlepels fijngehakte koriander
  • roerbakolie
  • 4 bloemtortilla's
  • Pitapuntje met paling
  • 100 gram gerookte paling
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • 4 pitabroodjes
  • zure room of creme fraiche
  • waterkers of rucola


  • Gepofte krielaardappeltjes met zalm
    Schep in een bakblik 500 g krielaardappeltjes in de schil met 2 eetlepels olijfolie, zeezout en peper door elkaar en pof ze in een voorverwarmde oven van 220 °C in 25 minuten gaar. Snijd elke aardappel in, duw ze wat open en schep er een lepel verse roomkaas met mierikswortel in en garneer met reepjes gerookte zalm.

    Wijntip:
    Een Riesling maakt het zalmhapje frisser, met een Pinot Blanc wordt het zachter.

    Garnalentostada
    Steek met een glas met een doorsnede van 5 cm rondjes uit 4 bloemtortilla’s, bestrijk ze met roerbakolie en bak ze knapperig bruin in een koekenpan. Meng 200 g Hollandse garnalen met 2-3 eetlepels kerriesaus met ananas en 2 eetlepels fijngehakte koriander. Schep de garnalen op de tostada’s en strooi er wat kleine blokjes rode paprika over.

    Wijntip:
    De geurige Gewurztraminer doet het goed bij de kruidige kerrie-tostada.

    Pitapuntjes met paling
    Snijd 100 g gerookte paling in dunne reepjes en meng ze met wat citroensap, zout en peper. Rooster 4 pitabroodjes en snijd ze in vieren. Schep er wat zure room of crème fraîche in en duw er een toefje waterkers of rucola in. Schep de paling erop. Serveer de pitapuntjes rechtop naast elkaar in een laag ovenschaaltje.

    Wijntip:
    Een pittige Pinot Gris past bij pita met paling.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Schelvis met uitjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water ... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Sandwich met chorizo & makreel
    Kneus in een kom de uiringen voorzichtig met de azijn en suiker, zorg ervoor dat ze hun vorm behoude... Lees verder
    Botermakreel met tuinbonensalade
    Roer in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie door elkaar en laat dit 5 minuten staan.
    Ve... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂşC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Gerookte makreel met bleekselderij en citroensaus
    Knip 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Maak de makreel schoon, verwijder vel en graatjes. Leg de s... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden