Schol

Meng voor de dillemayonaise mayonaise met 1 geperst teentje knoflook, versgehakte dille, citroensap en fijngehakte augurk. Verwarm de grill voor. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Bestrooi de scholfilets met peper en zout en leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Verdeel de helft van de boter in kleine blokjes over de vis. Zet de visschotel onder de grill. Gril de scholfilets 3 minuten. Verkruimel het witbrood zonder de korsten. Meng het broodkruim met de kaas. Verdeel dit mengsel met de rest van de boter in blokjes over de vis. Zet het gerecht weer onder de grill en rooster het in 3 minuten goudbruin en gaar. Presenteer de dillemayonaise erbij.

Lekker met een aardappel-komkommersalade met bieslook of op een groentebedje van roergebakken reepjes wortel, prei en knolselderij.


 
Gegratineerde schol met dillemayonaise
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 695 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 ontvelde scholfilets (ca. 500 gram)
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels versgehakte dille
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 augurken
  • 40 gram boter
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 75 gram belegen geraspte kaas
  • zout en peper


  • Meng voor de dillemayonaise mayonaise met 1 geperst teentje knoflook, versgehakte dille, citroensap en fijngehakte augurk. Verwarm de grill voor. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Bestrooi de scholfilets met peper en zout en leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Verdeel de helft van de boter in kleine blokjes over de vis. Zet de visschotel onder de grill. Gril de scholfilets 3 minuten. Verkruimel het witbrood zonder de korsten. Meng het broodkruim met de kaas. Verdeel dit mengsel met de rest van de boter in blokjes over de vis. Zet het gerecht weer onder de grill en rooster het in 3 minuten goudbruin en gaar. Presenteer de dillemayonaise erbij.

    Lekker met een aardappel-komkommersalade met bieslook of op een groentebedje van roergebakken reepjes wortel, prei en knolselderij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde rode poon met caponata
    Verwarm voor de caponata 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de blokjes aubergine met de ui... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Mini pasteibakjes met garnalenragout
    Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en v... Lees verder
    Mierikswortelmousse met paling
    Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets voc... Lees verder
    Gestoomde kabeljauw op een bedje van groenten
    Snijd de filet in twee stukken. Snijd de worteltjes, lente-uitjes en courgettes in luciferdunne reep... Lees verder
    Roergebakken garnalencurry op Thaise wijze
    Maak de peulen schoon, verwijder de draden en snijd ze schuin door. Blancheer de peulen snel in koke... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden