Roodbaars

Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de filets met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie en laat ze 5 minuten liggen. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Breng in een pan 3 dl water aan de kook en roer de couscous erdoor. Laat de couscous van het vuur af 3-4 minuten wellen. Pel de ui en snipper hem heel fijn. Snijd de paprika’s in repen. Leg de roodbaarsfilets met de donkere kant naar boven naast elkaar op de bakplaat en schuif ze 10 cm onder de hete grill. Rooster de filets in ongeveer 2 minuten lichtbruin en net gaar. Schep 2 eetlepels olijfolie, de gesnipperde ui, de peterselie en munt door de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de couscous in het midden op 4 borden. Leg de gegrilde roodbaarsfilet erop en maak op smaak met peper en zout. Leg de repen paprika rond de couscous.


 
Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 465 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (√† 150 gram)
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram couscous
  • ¬Ĺ rode ui
  • 1 pot geroosterde paprika‚Äôs
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • zout en peper


  • Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de filets met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie en laat ze 5 minuten liggen. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Breng in een pan 3 dl water aan de kook en roer de couscous erdoor. Laat de couscous van het vuur af 3-4 minuten wellen. Pel de ui en snipper hem heel fijn. Snijd de paprika‚Äôs in repen. Leg de roodbaarsfilets met de donkere kant naar boven naast elkaar op de bakplaat en schuif ze 10 cm onder de hete grill. Rooster de filets in ongeveer 2 minuten lichtbruin en net gaar. Schep 2 eetlepels olijfolie, de gesnipperde ui, de peterselie en munt door de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de couscous in het midden op 4 borden. Leg de gegrilde roodbaarsfilet erop en maak op smaak met peper en zout. Leg de repen paprika rond de couscous.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Haringtartaar met tomaat en lente-ui
    Snij de lente-uitjes en de tomaatjes zo fijn mogelijk. Hak de kappertjes grof. Meng de peterselie, l... Lees verder
    Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
    Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, ... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160¬ļC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Salade met gegrilde kabeljauw, spekjes en citroendressing
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    Halveer de plakjes ontbijtspek en bak ze in een drog... Lees verder
    Paling in 't Groen
    Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Was de verse kruiden, droog ze en verwijder de... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gegratineerde oesters (2)
    Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Roer in een kommetje de sherry en... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden