Roodbaars

Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de filets met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie en laat ze 5 minuten liggen. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Breng in een pan 3 dl water aan de kook en roer de couscous erdoor. Laat de couscous van het vuur af 3-4 minuten wellen. Pel de ui en snipper hem heel fijn. Snijd de paprika’s in repen. Leg de roodbaarsfilets met de donkere kant naar boven naast elkaar op de bakplaat en schuif ze 10 cm onder de hete grill. Rooster de filets in ongeveer 2 minuten lichtbruin en net gaar. Schep 2 eetlepels olijfolie, de gesnipperde ui, de peterselie en munt door de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de couscous in het midden op 4 borden. Leg de gegrilde roodbaarsfilet erop en maak op smaak met peper en zout. Leg de repen paprika rond de couscous.


 
Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 465 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (√† 150 gram)
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram couscous
  • ¬Ĺ rode ui
  • 1 pot geroosterde paprika‚Äôs
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • zout en peper


  • Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de filets met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie en laat ze 5 minuten liggen. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Breng in een pan 3 dl water aan de kook en roer de couscous erdoor. Laat de couscous van het vuur af 3-4 minuten wellen. Pel de ui en snipper hem heel fijn. Snijd de paprika‚Äôs in repen. Leg de roodbaarsfilets met de donkere kant naar boven naast elkaar op de bakplaat en schuif ze 10 cm onder de hete grill. Rooster de filets in ongeveer 2 minuten lichtbruin en net gaar. Schep 2 eetlepels olijfolie, de gesnipperde ui, de peterselie en munt door de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de couscous in het midden op 4 borden. Leg de gegrilde roodbaarsfilet erop en maak op smaak met peper en zout. Leg de repen paprika rond de couscous.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Oesters met hoisindressing
    Roer oestersaus, rijstazijn en olijfolie door elkaar. Voeg gember, sinaasappelschil en chilipeper to... Lees verder
    Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
    Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden